Hévíz nemzetközi gyógy- és egészségturisztikai konferencián

Kiemelt előadóként kapott meghívást Sharm el Sheikhbe Hévíz.

Hévíz nemzetközi gyógy- és egészségturisztikai konferencián

Nemzetközi gyógy- és egészségturisztikai konferencia meghívott vendégeként és kiemelt előadójaként két napot tartózkodott az egyiptomi Sharm el Sheikhben Hévíz város polgármestere és alpolgármestere a közelmúltban.

Az élénk nemzetközi sajtó érdeklődés mellett zajlott találkozón nemcsak Európa, de a világ több országából több száz meghívott képviseltette magát, valamennyien a gyógy- és egészségturizmusban érintett települések, intézmények képviselői.

Hévízt 2013 óta testvérvárosi kapcsolat fűzi a világ egyik legkeresettebb turisztikai központjához, Sharm el Sheikhez, és már az együttműködés aláírása során is jelezte az egyiptomi fél, hogy abban az európai hírű fürdőváros gyógyászati tapasztalatainak kamatoztatására is számítanak. Khaled Fouda, a Dél-Sínai tartomány kormányzója mint házigazda felkérésének eleget téve Hévíz gyógyászati lehetőségeiről Kepli József János alpolgármester tartott prezentációt.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere rámutatott: Sharm el Sheikh turisztikai céljai között a gyógyturizmus megalapozása szerepel, ezen lehetőségek kiaknázásához kérték Hévíz szakmai segítségét, tapasztalatait. Az egyiptomi fél erősen támaszkodna a Hévíz-Balaton Airport nyújtotta lehetőségekre is, hiszen ez a két város, illetve a két ország közötti összeköttetésben is új távlatokat nyitna. Ugyancsak komoly kapcsolat kialakítására van lehetőség az egészségügy területén is, a magyar és az egyiptomi külügyminisztérium ez irányú kapcsolatfelvételében Hévíz összekötő szerepet játszik.

Ezen felül Hévíz biztosítani tudja Sharm el Sheikh számára azt az orvosi és egyéb egészségügyi szakember gárdát is, melynek segítségével többek között az ottani gyógyvíz bevizsgáltatását, az arra építhető lehetőségek kidolgozását meg tudja kezdeni az egyiptomi fél. A hévízi városvezetők az előadás mellett több üzletemberrel, szállodatulajdonossal, befektetővel és utazási irodák képviselőivel is felvették a kapcsolatot.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!