Hévíz, május, futás

A jubileumi városnapi és a békeidős felvonuláshoz kapcsolódó lótás-futás után ténylegesen is a futásé lesz a főszerep május további részében Hévízen.

Hévíz, május, futás

Szinte minden hétvégére jut egy futó-program, melyek méltó módon tudnak illeszkedni Hévíz sportéletébe, a város sport területén felvállalt missziójába. Mindezekről Papp Gábor polgármester tartott sajtótájékoztatót.

Most hétvégén, május 7-én nem helyi szervezésű, ám Hévízt is érintő futásnak ad helyet a város. Hévíz ez évben is csatlakozik ugyanis a Másodszor is célba érünk! elnevezésű, zalaegerszegi szervezésű jótékonysági futáshoz, mellyel a koraszülött mentő alapítványt támogatjuk.

A Zalaegerszegtől Keszthelyig tartó, közel 60 km-es szakasz egyik etapja Hévízen megy keresztül, a futók a kék túra útvonalon haladva az egregyi Árpád-kori templomnál futnak be városunkba, onnan a tófürdő nyári bejáratának érintésével, a Hévíz-Keszthely kerékpárúton mennek tovább Keszthelyre. Számukra Hévíz a tavalyihoz hasonlóan frissítő állomást épít ki, és természetesen gondoskodunk a futók ellátásáról, banán, müzli szelet, sós ropogtatni való, víz, kóla lesz a kínálatunkban.

 A szervezők a tavalyihoz hasonlóan most is megrendezik a futáson belül a Hévíz-Keszthely futást, melynek lebonyolításához kérték a város segítségét. Az önkormányzat a Hévízi Futó- és Fitnesz egyesületen keresztül segítséget nyújt a futás lebonyolításához.

 A Hévíz-Keszthely futás (a táv 5,4 km) május 7-én 14.30-kor rajtol a tófürdő szökőkúttal szembeni bejáratától (a kerubos bejáratról beszélünk), kivezet a parkon és az Ady úton át a Hévíz-Keszthely kerékpárútra, onnan a kastélyparkon át a keszthelyi sétáló utcára, a célkapu pedig a Fő téren lesz.

Mind a jótékonysághoz, mind a helyben működő futó- és fitnesz egyesülethez kapcsolódik a következő dátum, május 14. Ekkor rendezi meg ugyanis a Hévízi Futó- és Fitnesz egyesület a II. Hévízi Futófesztivált, melynek során délelőtt a koraszülött gyermekekért adománygyűjtő flashmobot tartanak.

Az egyesület a verseny napján délelőtt a gyermekeknek tart nevezési díj-mentesen futóversenyt, az óvodás korúak is nevezhetnek, számukra külön futamot indítanak. A felnőttek versenye délután 16.00 órakor indul a Festetics térről.

Számos kiegészítő program is zajlik a fesztivál ideje alatt, így Fitt Expo,Tavirózsa Kalandtúra (a Hévízi-tó alsó véderdejében), kézműves foglalkozás természetes anyagokkal, a természet, Hévíz és egészség témakörben (Tavirózsa Kalandpark sátrában), kvízjáték gyermekek és nagyszülők részére.

A fesztivál az önkormányzat anyagi téren és egy polgármesteri hivatali váltócsapat indításával is támogatja.

Nemzetközi szintű rendezvényhez kapcsolódik a város május 28-án. Ezen a napon fogadjuk az ifjúsági olimpiai lángot, 12.30 órakor, a Városháza előtti téren. A láng Győrből indul, Hévízen a helyi, kiemelkedő eredményeket elért szakosztályaink sportolók futnak a lánggal. Az mintegy öt kilométeres, a város belterületét érintő futáshoz bárki csatlakozhat majd.

A fáklyafutás köré több sport programot is szervezünk. Ezen a napon kerül majd sor az NB 2-es Női Kézilabda Szakosztály bajnoki ezüst érmének átadására, a Bozsik Labdarúgó Gyermekbajnokságra és annak éremátadására, és aznap a női kézilabdások a Sportcsarnokban játékos toborzót tartanak.

Kapcsolódó cikkek


Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

2018. szeptember 22. 10:08

Hogyan építsünk weboldalt, web áruházat programozói tudás nélkül ma a világ legkorszerűbb platformján? A Word Press képzésen ezt is megtudja!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!