Hévíz, május, futás

A jubileumi városnapi és a békeidős felvonuláshoz kapcsolódó lótás-futás után ténylegesen is a futásé lesz a főszerep május további részében Hévízen.

Hévíz, május, futás

Szinte minden hétvégére jut egy futó-program, melyek méltó módon tudnak illeszkedni Hévíz sportéletébe, a város sport területén felvállalt missziójába. Mindezekről Papp Gábor polgármester tartott sajtótájékoztatót.

Most hétvégén, május 7-én nem helyi szervezésű, ám Hévízt is érintő futásnak ad helyet a város. Hévíz ez évben is csatlakozik ugyanis a Másodszor is célba érünk! elnevezésű, zalaegerszegi szervezésű jótékonysági futáshoz, mellyel a koraszülött mentő alapítványt támogatjuk.

A Zalaegerszegtől Keszthelyig tartó, közel 60 km-es szakasz egyik etapja Hévízen megy keresztül, a futók a kék túra útvonalon haladva az egregyi Árpád-kori templomnál futnak be városunkba, onnan a tófürdő nyári bejáratának érintésével, a Hévíz-Keszthely kerékpárúton mennek tovább Keszthelyre. Számukra Hévíz a tavalyihoz hasonlóan frissítő állomást épít ki, és természetesen gondoskodunk a futók ellátásáról, banán, müzli szelet, sós ropogtatni való, víz, kóla lesz a kínálatunkban.

 A szervezők a tavalyihoz hasonlóan most is megrendezik a futáson belül a Hévíz-Keszthely futást, melynek lebonyolításához kérték a város segítségét. Az önkormányzat a Hévízi Futó- és Fitnesz egyesületen keresztül segítséget nyújt a futás lebonyolításához.

 A Hévíz-Keszthely futás (a táv 5,4 km) május 7-én 14.30-kor rajtol a tófürdő szökőkúttal szembeni bejáratától (a kerubos bejáratról beszélünk), kivezet a parkon és az Ady úton át a Hévíz-Keszthely kerékpárútra, onnan a kastélyparkon át a keszthelyi sétáló utcára, a célkapu pedig a Fő téren lesz.

Mind a jótékonysághoz, mind a helyben működő futó- és fitnesz egyesülethez kapcsolódik a következő dátum, május 14. Ekkor rendezi meg ugyanis a Hévízi Futó- és Fitnesz egyesület a II. Hévízi Futófesztivált, melynek során délelőtt a koraszülött gyermekekért adománygyűjtő flashmobot tartanak.

Az egyesület a verseny napján délelőtt a gyermekeknek tart nevezési díj-mentesen futóversenyt, az óvodás korúak is nevezhetnek, számukra külön futamot indítanak. A felnőttek versenye délután 16.00 órakor indul a Festetics térről.

Számos kiegészítő program is zajlik a fesztivál ideje alatt, így Fitt Expo,Tavirózsa Kalandtúra (a Hévízi-tó alsó véderdejében), kézműves foglalkozás természetes anyagokkal, a természet, Hévíz és egészség témakörben (Tavirózsa Kalandpark sátrában), kvízjáték gyermekek és nagyszülők részére.

A fesztivál az önkormányzat anyagi téren és egy polgármesteri hivatali váltócsapat indításával is támogatja.

Nemzetközi szintű rendezvényhez kapcsolódik a város május 28-án. Ezen a napon fogadjuk az ifjúsági olimpiai lángot, 12.30 órakor, a Városháza előtti téren. A láng Győrből indul, Hévízen a helyi, kiemelkedő eredményeket elért szakosztályaink sportolók futnak a lánggal. Az mintegy öt kilométeres, a város belterületét érintő futáshoz bárki csatlakozhat majd.

A fáklyafutás köré több sport programot is szervezünk. Ezen a napon kerül majd sor az NB 2-es Női Kézilabda Szakosztály bajnoki ezüst érmének átadására, a Bozsik Labdarúgó Gyermekbajnokságra és annak éremátadására, és aznap a női kézilabdások a Sportcsarnokban játékos toborzót tartanak.

Kapcsolódó cikkek


Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

2019. február 05. 12:06

Ismét növekedő vendégéjszaka számról adhat tájékoztatást Hévíz.

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

2019. augusztus 06. 15:39

A több mint 30 ingyenes szolgáltatást és további 10% és 50% közötti kedvezményeket kínáló Budapest Card már Hévízen is elérhető.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!