Hévíz is komoly letéteményese a magyar-egyiptomi kapcsolatoknak

Egyiptom Arab Köztársaság elnöke, Őexcellenciája Abdel Fattah el- Sziszi tiszteletére adott díszebédet tegnap Orbán Viktor miniszterelnök.

Hévíz is komoly letéteményese a magyar-egyiptomi kapcsolatoknak

Az eseményen a kormányfő meghívására a kormányzati elöljárók és üzletemberek mellett Papp Gábor, Hévíz város polgármestere is meghívást kapott, Hévíz egyiptomi kapcsolatainak, illetve a fürdővárosnak a hazai turisztikai életben betöltött kiemelkedő szerepének köszönhetően.

A díszebéd alkalmával Orbán Viktor a magyar-egyiptomi kapcsolatokat illetően jelezte: arra számít, hogy hamarosan a magyar-egyiptomi gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok nagyságrendileg nőhetnek.

A miniszterelnök köszönetet mondott Abdel-Fattáh esz-Szíszinek azért, hogy a közel-keleti keresztények védelmének ügyében elkötelezett és példamutató politikát folytat.

Az egyiptomi köztársasági elnök hangsúlyozta: Egyiptomban nem tesznek különbséget vallási alapon az emberek között, és minden embernek joga van a biztonsághoz és a védelemhez. A keresztény kisebbség a nép része, amelyért felelősséget vállalnak - tette hozzá. Megjegyezte: jövőre ünnepelik a magyar-egyiptomi diplomáciai kapcsolatok felvételének 90. évfordulóját.

Az egyiptomi államfő kiemelte: az elmúlt években jelentős fejlődést értek el a kapcsolatépítésben, és a folyamatos együttműködés a miniszterelnökkel magasabb szintre emeli a kapcsolatokat.

Papp Gábor polgármester a meghívás kapcsán úgy fogalmazott: az megtisztelő Hévíz városa számára, egyben jelzi, hogy a magyar-egyiptomi magas szintű kapcsolattartásban Hévíznek is komoly szerepet szánnak, s bízik benne, hogy azok a lépések, melyeket Hévíz eddig is tett az egyiptomi turisztikai és egészségügyi piacok nyitása, illetve az ilyen irányú kapcsolatok megalapozása felé, a jövőben még nagyobb lendületet kaphatnak.

Kapcsolódó cikkek


Új kerékpárok a hévízi Tourinform Irodában

Új kerékpárok a hévízi Tourinform Irodában

2019. március 06. 10:36

A tavasszal együtt nem csak a jó idő érkezett meg Hévízre!

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

2018. szeptember 22. 10:08

Hogyan építsünk weboldalt, web áruházat programozói tudás nélkül ma a világ legkorszerűbb platformján? A Word Press képzésen ezt is megtudja!

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

2019. április 08. 10:32

Nyugdíjba vonult a Hévíz TDM Egyesület egy zászlós tagja, Töreky Tamás, akinek munkáját hálásan köszönte az Egyesület Elnöksége, egyúttal szeretettel búcsúztak Tőle.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!