Hévíz határon átnyúló pályázat keretében Belgrádban

Belgrádban tartózkodott Hévíz hivatalos küldöttsége a közelmúltban.

Hévíz határon átnyúló pályázat keretében Belgrádban

A belgrádi találkozó az EU3doms projekt nyitó konferenciája volt, mely Európa jövőjét, az Európai Unió alapvető szabadságjogainak alakulását kívánja megvitatni nemzetközi párbeszéd keretében. A konferencián az önkormányzat 3 fős delegációját Fisli István bizottsági elnök vezette.

A résztvevők több szempontból is közvetlenül érintették a résztvevő régiók polgárainak életét, ezáltal tudatosítva lehetőségeiket az őket érintő politikák formálására. A projekt megvalósításához szükséges anyagi forrásokat teljes mértékben a pályázatban elnyert összegből finanszírozta Hévíz. A pályázat a gyakorlati megvalósítás során különböző módszerek segítségével – kiállítások, versenyek, flash-mobok, élőkönyvtárak, EU modellek, vagy sikeres történetek megosztása által – jut el a szélesebb közönséghez és nyújt egyfajta fórumot a vitára az európai polgárok számára, hogy kifejtsék véleményüket, és hogy kiemeljék a döntéshozatalban való részvételük jelentőségét. A belgrádi konferencia részeként például fotó kiállítás nyílt, a munkákat a hévízi önkormányzat felhívására lehetett elkészíteni, a beérkezett legjobb pályaművek kerültek a széles közönség elé. A fotópályázat során az alkotók azokra a kérdésekre keresték a választ a vizuális eszközök segítségével, mint hogy „nit jelentenek Neked az EU szabadságai”,  „hogyan élheted meg a személyek szabad mozgását, hogyan profitálhatsz az áruk szabad mozgásából, mond-e Neked bármit a tőke és a szolgáltatások szabad mozgása”. Az Uniós Szabadságok Napja rendezvénysorozat májusban Csíkszeredán folytatódik, a helyszínek között szerepel a továbbiakban Nis, Hévíz, Újvidék, Lendva, Kismarton.

A polgárok véleményének összegyűjtése online kérdőívek segítségével történik majd, melyek rövid összefoglalók formájában nyújtanak háttéranyagot az eseményekhez. Minden egyes találkozó kimeneteként politikai ajánlások fogalmazódnak meg a polgárok részvételével.  Az ajánlásokat egy végső kiadványban összegzik, amelynek bemutatására a szakértők, illetve nemzeti és uniós döntéshozók részvételével egybekötött záró konferencián kerül sor. A zárókonferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a négy szabadságelv fontosságára, a főbb kihívásokra, melyekre egyúttal lehetséges megoldásokat kínál fel.

Kapcsolódó cikkek


Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

2019. február 20. 11:31

Újraélesztő tréning az Országos Mentőszolgálat szakértőivel

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

2019. február 05. 12:06

Ismét növekedő vendégéjszaka számról adhat tájékoztatást Hévíz.

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!