Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

A május 16-án Csungkinban megrendezett II. Magyar-Kínai Termálipari Együttműködési Fórumon vette kezdetét Hévíz szorosabb együttműködése a Chongqing Hakone Hot Spring & Thermalism Industry Development Grouppal, melynek célja a magyar termál turisztikai szakértelem, ezen belül is a Hévízi Tradicionális Kúra 220 éves tapasztalatainak a kamatoztatása Kínában.

A szakmai eseményen, közel 300 egészségturisztikai szakember jelenlétében kettő stratégiai együttműködés került aláírásra. Beibei városával kötött stratégiai megállapodást Papp Gábor, Hévíz polgármestere, melynek célja partner kapcsolat kialakítása a termálvíz hasznosítási lehetőségek valamint turisztikai fejlesztések témakörében. Beibei térsége élen jár a gyógy- és wellness fürdők fejlesztésében, valamint a hidro- és klímaterápia alkalmazásában, így számos együttműködési lehetőség körvonalazódott az egyeztetések során.


Ezzel egy időben H. Horváth Orsolya a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója háromoldalú stratégia megállapodást kötött a Hakone Csoporttal valamint a Nanjing SOHO Healthy Town Investmenttel, melynek célja a Hévízi Tradicionális Kúra népszerűsítése, valamint szakértelmének hasznosítása kínai termál turisztikai beruházások kapcsán. A tervezett beruházás során a „Tangshan Hot Spring Wellness Town” projekt keretében komplex fejlesztés valósul meg a közeljövőben, a termálvíz és a tradicionális kínai gyógyászat kombinációjával, melynek kialakításában számítanak a hévízi szakemberek tapasztalataira és tanácsaira is.

Az együttműködések hosszú távon hozzájárulhat a kínai vendégszám és tartózkodási idő növeléséhez, valamint a Hévízi Tradicionális Kúra nemzetközi ismertségének növeléséhez, emellett erősíti a magyar és kínai kormány között 2019. áprilisában lefektetett Ötpontos Tervet, a vízügyi és kifejezetten a gyógyvíz hasznosítási együttműködések területén.

Bővebb információ:
Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.
www.heviz.hu
Tel.: 83/540-070
E-mail: horvath.orsolya@hevizmarketing.hu
Kövessen minket! facebook.com/heviz.info és instagram.com/iloveheviz

Kapcsolódó cikkek


Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

2020. május 26. 14:14

Kerékpárt kölcsönözne, térképre van szüksége? Feltöltené HeBi kártyáját vagy szeretne még több információt kapni a helyi és környékbeli látnivalókról, programlehetőségekről, vagy csak arról, hogy mi van nyitva? Semmi akadálya!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

2019. december 02. 14:51

Ismét lehetősége nyílik a hévízi magánszállásoknak minőségfejlesztés megvalósítására Hévíz Város Önkormányzata finanszírozásában és a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában zajló pályázat keretein belül. Az erről szóló határozatot a képviselő-testület 2019. november 28-án fogadta el.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!