„Farsangi fánk a’la Hotel

Tudja meg a fánk készítés titkát a díjnyertes csapattól!

„Farsangi fánk a’la Hotel

A vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt első napjáig tartó farsang a vidám összejövetelek, bálok időszaka. Így történt ez Hévízen is, ahol kétnapos mulatsággal, maskarás felvonulással, Kiszebábu égetéssel temették el a telet, hogy ezzel is kifejezzék a tavasz eljövetele felett érzett örömöt.

A rendezvényre Hévíz meghirdette a „Farsangi fánk a’la Hotel” versenyt is, amelyre Hévíz hoteljei, éttermei nevezhettek.

A felhívására a Kolping Hotel szakács csapata és cukrászai rögtön liszteszsákot ragadtak, és nekiláttak a híres-neves szalagos fánk elkészítéséhez. A mestermű elkészült, és azon melegében vitték is Hévízre, ahol jótékonysági vásár keretében lehetett kóstolni a környék fánksütőinek remekeit.

A szavazatok alapján a Kolping Hotelből érkező fánk lett az első helyezett!

Bán Lajost, a Kolping Hotel konyhafőnökét kérdeztük a fánk készítés titkairól. Ha a nyertes fánk receptjét nem is árulta el, egy-két tippet azért kaptunk: a jó tészta az alap, a kelesztés a titok! Egyszer keleszteni, majd kinyújtani, szaggatni, és még egyszer meleg helyen kelni hagyni. Aztán jöhet a sütés: ami addig felül volt, sütéskor alulra kerüljön! Fedő nélkül nem lesz szép a szalag!

És egy jó tanács a szakembertől: a fánk tésztába ne rumot, hanem jó féle házipálinkát tegyünk!
Érdemes kipróbálni!
A nyertes fánkot készítették: Szabó Bianka, Prótárné Pintér Csilla és Bán Lajos!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!