Európa 10 legjobb fürdője között a Hévízi-tó!

Rangos elismerést kapott a Hévízi Tófürdő 2021. szeptemberében. Nemzetközi összehasonlításban került be Európa 20 legnevesebb, legjobb, legszebb fürdője közé, ráadásul mindjárt a harmadik, dobogós helyre sorolták.

Európa 10 legjobb fürdője között a Hévízi-tó!

A Hévízi Tófürdőnél csak két különlegesebb fürdőhelyet talált a Lonely Planet nemzetközi utazási magazin szakértő csapata. Első lett a listán a méltán híres Izlandi Kék Lagúna, ami valóban egy varázslatos hely, bár nem természetes módon létrejött tó, valamint az Angliai Thermal Bath Spa, ami egy klasszikus fürdő, de ma már csak múzeumként látogatható, fürdeni nem lehet a helyszínen.

A Lonely Planet összeállításában összesen 20 fürdő szerepel, és a legjobb 10 közé Hévízen kívül a budapesti Széchenyi Fürdő is bekerült.

Mit írtak a 10 legkülönlegesebb fürdőhelyről?

  1. Izland, Kék Lagúna

Látnod kell, hogy elhidd! Mint írják, a Reykjaviktól 30 percre fekvő, zord lávamezők közt elterülő, élénk türkizkék medencéről könnyen azt hihetjük, hogy természetes képződmény, valójában azonban mesterségesen hozták létre. Ásványi anyagokban gazdag víz táplálja, amely a közeli Svartsengi geotermikus erőműből érkezik. 

Forrás: Lonely Planet

  1. Anglia – Thermae Bath Bpa

Romantikus! Az angliai Bath-ban található Thermae Bath Spa lett a lista második helyezettje. Itt található Nagy-Britannia egyetlen termálforrása, melynek vizét a keltáktól a szászokig sokan élvezték a történelem során. A forrást a legenda szerint egy bizonyos Bladud nevű király fedezte fel 863 körül. A kültéri medencéből a Bath-i apátság díszes épületében gyönyörködhetünk.

Forrás: Claudio Divizia/shutterstock.com

  1. Hévíz, Hévízi-tó

Vissza a természethez! Hévíz esetében így fogalmaztak: A tavirózsákkal és gondozott parkokkal szegélyezett város a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet. Hozzáteszik, hogy a fürdőkomplexum télen is látogatható, természetes gyógyvize pedig 38°C körüli.

  1. Franciaország - Bains de Dorres

Pazar kilátás! A Pireneusokban található apró termálforrás vize 37-40°C. A fürdőből Pazar kilátás nyílik a helyekre, ugyanis 1450 méteres magasságban található. Egyes források szerint, a hőforrást már a római korban is ismerték.

Forrás: Christoph Boutet - France.fr

  1. Svájc – 7132 Therme

Alpesi sikk. Egy minimalista, és modern fürdőkomplexum Zürichtől 200 kilométerre, hidroterápiával és az éjszakai fürdőzés élményével.

Forrás: 7132.com

  1. Görögország – Palia Kameni

A természet iszappakolása! A Santorini-kalderában található vulkanikus sziget természetesen csak hajóval közelíthető meg, és kénes, terápiára is alkalmas iszapjáról híres. Aki a leghitelesebb spa élményeket keresi, mindenképp kerülje a turisztikai főszezont.

Forrás: Palea Kameni by Sergio Canobbio- greece.com

  1. Budapest – Széchenyi Fürdő

Helyet mindenkinek! A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő a hetedik lett a Jut hely mindenkinek mottóval. Mint írják, a 18 különböző medencével, valamint 10 szaunával és gőzkamrával rendelkező neobarokk fürdő a főváros egyik legfontosabb látnivalója.

Forrás: Szállás.hu

  1. Németország – Kaiser-Friedrich-Therme

Vidéki pompa! A több mint 100 éves szecessziós épületben megelevenedik a régmúlt fürdők hangulata. Valójában azonban története még ennél is régebbre nyúlik vissza, hiszen egy régi római szauna helyén épült.

Forrás: Joerg Halisch

  1. Csehoszág- Karlovy Vary

Megnyugtat kívül-belül! Károly római császár alapította európa egyik legismertebb fürdővárosát, Karlovy Vary-t azaz „Károlyvárost”, ami leginkább külsőleg és belsőleg használva is hatékony ásványvizéről híres. Wes Anders állítólag az itt található Grandhotel Pupp szállodáról mintázta a Grand Budapest Hotel című filmjét.

Forrás: Planetfulloflove.com

  1. Spanyolország – Hammam Al Ándalus

Ősi arab pompa! Miután a Spanyolok keresztény uralkodói a 16. században bezáratták a andalúziai mór fürdőket, jelenleg a gazdagon díszített Hammam Al Ándalus lett európa első tradicionális törökfürdője.

Forrás: hammamalandalus.com

Kik fértek még be a 20 közé?

  1. Izland – Laugarvatn Fontana
  2. Olaszország – Pantelleria
  3. Törökország – Pamukkale
  4. Andorra – Caldea, Andorra la Vella
  5. Ausztria – Rogner Bad Blumau
  6. Belgium – Chateau des Thermes
  7. Olaszország – Terme di Saturnia
  8. Szlovénia – Klevevška Toplica
  9. Ausztria – Aqua Dome
  10. Szlovákia - Piestany

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!