Ételallergia teszt és/vagy diéták Hévízen

Egyre népszerűbbek a böjt kúrák, a tervezett diéták, melyek célja sok esetben a méregtelenítés. Ugyanakkor vannak, aki bár érzik, hogy változtatni kell, bizonytalanok, hogy hogyan is kezdjenek hozzá.

Ételallergia teszt és/vagy diéták Hévízen

Jelentkeztek allergia, étel intolerancia tünetek?

Talán a környezetváltozásnak, a sok stressznek, a túlnemesített növényi alapanyagoknak vagy egyszerűen csak a rohanó életmódnak a következménye, de egyre többen vagyunk, akik nem mindent tudunk jóízűen megenni. Ahhoz azonban, hogy pontos választ kapjunk arra, hogy mi miért nem esik jól, mi okoz néha vagy akár gyakran kellemetlen panaszokat, szükséges egy szakszerű teszt elvégzése.

Mi az ételintolerancia?

Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. Az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja az életminőséget.
Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. Bizonyos esetekben gyors lefolyású rosszullétet, emésztőszervrendszeri problémákat okoznak, ám van, hogy hosszú távon befolyásolják az anyagcsere folyamatokat, a keringést, a hormonháztartást vagy akár az ízületek és a bőr egészségét.
Ételintolerancia-teszt elvégzésével gyorsan, egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy mely ételek okozhatják a kellemetlen tüneteket.

Az ételintolerancia vizsgálat során egy csepp vérből 46 féle ételfehérje (pl. glutén, tej, tojás, gomba, dió…stb) intoleranciájának kimutatása lehetséges. A vizsgálatot igény esetén dietetikus tanácsadás és speciális étrend összeállítása követheti.

Hol lehet ilyen tesztet csináltatni?

Méregtelenítő kúrák, böjt Hévízen

A rendszeres vagy időszakos méregtelenítés elengedhetetlen a szervezet folyamatos megújulásához a sejtanyagcsere folyamatok aktivizálásához. Míg a böjt leginkább a táplálkozás drasztikus időszakos megváltoztatásáról szól, addig a méregtelenítés során más módszereket is bevethetünk a sejtek megújításához. Ezek a programok általában néhány napot vesznek igénybe, komplex csomagban érhetők el és minden esetben szakorvos vagy dietetikus felügyelete mellett zajlanak.

Az alábbi szolgáltatóknál foglalhatók ilyen csomag

 

Korábban arról is írtunk már, hogy mi a különbség a böjt és a diéta között! Érdekel? Kattints ide!

 

További információk

Hévízi Tourinform Iroda

Hévíz, Rákóczi u. 2.

Telefonszám: 06 83 540 131

E-mail: heviz@tourinform.hu

Facebook | Instagram | Blog

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!