Esik! Nem baj! Ezernyi tippünk van Hévízen és környékén!

Nyaraláskor senki nem vágyik esős időre, a pihenést sokan a napozással és a fürdőzéssel azonosítják. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy pár napra más program felé kellett nézni és el kellett felejteni a napozást és a strandolást.

Esik! Nem baj! Ezernyi tippünk van Hévízen és környékén!

Esernyővel strandolni?!

Igen! Nem kell se megalkudnod, se a strandolási vágyat feladni, Hévízen esős, vagy hűvösebb időben is élmény a fürdőzés! A Hévízi-tó hőmérséklete, ha esik, ha fúj nyáron 35-36 fok körül alakul. Ha zavar, hogy esik az eső, akkor a tó fölé emelt épületben is lazíthatsz a meleg vízben. A tavirózsák esőben is nyílnak, ha a levegő hőmérséklete hűvösebb, mint a víz hőmérséklete még csodában is lehet részed, hiszen a melegvizű tó szabály szerint gőzölög.

A strandon kívül is van nyár! A Balaton nyugati végében bőven akad program esős vagy borongós időben is! Íme néhány ajánlat.

5 programtipp Hévíz környékén esős időben:

Hévízi Termelői Piac heti három alkalommal, szombaton, kedden délelőtt, csütörtökön pedig délután lehet ellátogatni ide finomságokért és kézműves csecsebecsékért.

Bobo Fun Park. Épp egy éve nyitott meg a Balaton és Magyarország legnagyobb adrenalin arénája. Ne csak akkor gyere, ha gyerekekkel érkezel! Felnőtteknek is önfeled kikapcsolódást és izgalmakat tartogat a park, hiszen hatalmas helyszínen, sok-sok sportos, aktív kikapcsolódást kínál.

 

 

Helikon Kastély kiállításai, a Festetics kastélyban lehetőséged van két napig érvényes kombinált jeggyel több kiállítást is meglátogatni, mint a Főúri életformák, Hintómúzeum, Vasútmodell és Vadászati kiállítás, Pálmaház. A kastélymúzeumban az elmúlt években sok kiállítás megújult, sőt új tematikus túrákra is lehet jelentkezni.

 


Hévízi Fontana Filmszinház kényelmes székében pattogatott kukoricával a kézben a legújabb premierek vetítését élvezheted.

Festetics Imre Élményközpont: Hévíztől csupán 10 perc autóútra található Gyenesdiás határában a Bakonyerdő Zrt. által működtetett Természet Háza és állatpark. Borús időben kellemes kikapcsolódás az egész család számára.


Hévíztől ezek a programok sincsenek messze ha épp borús, esős az idő!

Sümegi várjátékok: egész nyáron, a hét több napján élvezhetitek egy lovagi torna izgalmait, sőt utána egy pazar lovagi vacsorán is részt tudtok venni. A program tökéletes bármilyen is az idő, hiszen a várhegy tövében a lovagi étterem alatt egy hatalmas lovagterem is rendelkezésre áll, ha épp eleredne az eső. A komplex programot a hévízi Eni Travel utazási irodánál is lefoglalhatod, így nyugodtan élvezheted a lovagi lakomához járó korlátlan borfogyasztást.
Csónakázás a Tapolcai tavas-barlangban. A nyári hónapokban mindig sokan vannak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park  tapolcai látogatóközpontjában, ahol 3D kiállításon megismerkedhetsz a föld barlangjaival, majd személyesen is átélheted a tavas-barlang kristálytiszta vizén az evezést.


Balatoni Múzeum állandó kiállításán megismerkedhetsz a Balaton múltjával és jelenével. A múzeum programkínálatába is érdemes keresgélni, mert több alkalommal hirdetnek foglalkozásokat, egyedi programokat.
Hajózás a Balatonon, ha nem is úszol a Balatonban, hajózni mindig jó. A keszthelyi kikötőből a nyári hónapokban 1 órás sétahajójáratok indulnak, de elhajózhatsz Keszthelyről akár Szigligetig vagy Badacsonyig is.

 


Beborult? Kirándulj, túrázz, élvezd a természet ezer csodáját!

Kirándulások gyalog és kerékpárral a környéken: A Keszthelyi-hegységben a könnyebb gyalogtúrától az extrém túráig, vagy a családi kerékpáros túráktól a profi hegyi útvonalakig válogathatsz a túralehetőségek közül. Oldalunkon konkrét túraútvonalakat ajánlunk, a Tourinform Irodában pedig gyerek és felnőtt kerékpárt, e-bike-ot, e-rollert tudsz kölcsönözni.

 



Kis-balaton Kányavári sziget és Bivalyrezervátum. A Búbos vöcsök 2,5 kilométeres Tanösvényén sétálva csodálkozhatsz rá a vízipókokra vagy a nagykócsagra, a bivalyrezervátumban pedig lovaskocsin ülve magyar „szafari” programon vehetsz részt.



Őshonos magyar állatfajtákkal ismerkedhettek meg a gyenesdiási Festetics Imre Élményparkban, a balatonedericsi Afrika Múzeumban, a kápolnapusztai bivalyrezervátumban és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyén a Salföldi majorban is.

A környéken 3 Kalandparkban is próbára teheted az állóképességed, mint a hévízi Tavirózsa kalandparkban vagy a sokkal nagyobb Zobori kalandozóban. De dinoszauruszok között is kalandozhatsz Reziben a Dinóparkban.

 

És végül de nem utolsó sorban barangoljátok be a Keszthelyi-hegység és a Balaton vulkanikus helyeit! Élvezzétek a túraútvonalak szépségét, a páratlan balatoni panorámát, keressétek fel a várromokat (Szigliget, Rezi, Tátika, Csobánc) vagy a bazalt orgonákat, mert a környék dimbes-dombos, hegyes tája minden nap várja a túrázókat.

Ezeket a programok természetesen napos időben is csodálatosak! Fedezzétek fel Hévízt és környékét a év bármely napján újra és újra, mert a látogatóhelyek folyamatosan megújulnak, szépülnek, új élményekkel bővülnek!

Minden helyen jártatok már, amit itt felsoroltunk?
Tudunk újat mondani! Keressétek kollégáinkat és hévízi Tourinform Irodában, és kérjetek tanácsot, hogy merre induljatok!

 

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!