Erdei Misztérium programsorozat Hévízen

Erdei Misztérium, avagy Játék Zöldben címmel számos művészeti program, mikrokoncert és ökoart program valósul meg idén Hévízen, a Véderdőben.

Erdei Misztérium programsorozat Hévízen

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. "Erdei misztérium" címmel sikeresen pályázott a Kulturális – Művészeti Programok Támogatása, Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében.

  • Pályázat kódja: OC-MUV/3-2021/575267
  • A Támogatás összege: 12.726.992 Huf
  • A támogatási intenzitás mértéke: 100%

Az Erdei Misztérium program az EKF programsorozaton belül a BALATÓRIUM alprogramhoz kapcsolódik, melynek kiemelt célja, hogy a régió ökológiai kérdéseiről a művészet és a kultúra eszközein keresztül kezdeményezzen párbeszédet, valamint tudatosan hívja fel a figyelmet a térség ökológiai kihívásaira, természeti kincseire.

Várható események

2022. április – október között, e fenti célok mentén szervez kulturális programsorozatot a Hévízi Turisztikai Np Kft. Hévízen, az északi Véderdő területén: Erdei Misztérium, avagy Játék Zöldben címmel.

A programsorozat fő elemeit az erdei misztériumjátékok, a több korcsoport számára szervezett ökotúrák, erdei mikrokoncertek és öko-művészeti projektek adják. A rendezvénysorozat összeállításánál fő szempont volt, hogy a szervezők, az előadok és a résztvevő nézők se avatkozzanak bele a környezetbe, ezért nem lesznek épített színpadok, kialakított fix nézőterek vagy az erdő természetes hangjait, fényeit elnyomó világítás és hangosítás. Minden kulturális program a lehető legfenntarthatóbb, low impact módon valósul majd meg, hiszen legfontosabb céljuk: ember és természet kapcsolatának elmélyítése – fogalmazta meg a sajtópiknik alkalmából Pálffy Tamás a Hévízi Turisztikai Np Kft. ügyvezető igazgatója.

Az események több korcsoportot is megszólítanak, hiszen már az óvodás korosztály számára is szerveznek interaktív bábelőadásokat, de az általános iskolás, középiskolások és a felnőttek sem maradnak programok nélkül legyen az vezetett túra, zenei vagy színházi előadás. A létszám korlátozva van az egyes programelemeken, hogy ezzel is csökkentsék a szervezők a környezeti terhelést, ugyanakkor elősegítsék az interaktivitást és a közönség bevonását. A rendezvények a fenntarthatóság jegyében több időpontban, április 15. és október 31. között valósulnak meg.  A konkrétumokról a rendezvénysorozat saját aloldalán találhatók naprakész információk. >>> www.heviz.hu/hu/ekf

Miért az erdőben?

Papp Gábor, Hévíz város polgármesetere rámutatott: A rendhagyó helyszínválasztást nem csak a téma indokolja Hévízen, hanem az is, hogy a hévízi Véderdő a város szerves része. Nem csak természetvédelmi szempontból van jelentősége, de hozzájárul a város friss, tiszta, zöld és természetes atmoszférájához, a Hévízi-tó szépségéhez. Sétaútjain egész évben szívesen sétálnak helyiek és Hévíz vendégei, hogy felfrissüljenek, pihenjenek, élvezzék a fák hűvösét és a madárcsicsergést.

A pályázati projekt egyik fontos kérdése, hogy mi mit tehetünk az erdőkért. A művészeti programok keretében közelebb kerülünk a válaszhoz, megérthetjük, miért fontosak számunka, hogyan kell megóvnunk azokat a jövőnek. A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. kollégái bíznak benne, hogy ezek a rendezvények rendkívül szórakoztatóak lesznek majd az ide érkező vendégek és a városlakók számára, valamint a programoknak köszönhetőn jobban fognak kötődni magához a Véderdőhöz vagy akár a saját szűk környezetük természeti értékeikhez is.

A programokról folyamatosan lehet tájékozódni a www.heviz.hu/hu/ekf aloldalon!

További információk

Hévízi Tourinform Iroda

Hévíz, Rákóczi u. 2.

Telefonszám: 06 83 540 131

E-mail: heviz@tourinform.hu

Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!