Embert próbáló hőség és terep az első hévízi futófesztiválon

Remek hangulat, kiváló szervezés, futót próbára tevő terep és meleg – ez jellemezte a június 18-án első alkalommal megrendezett Hévízi Futófesztivált.

Embert próbáló hőség és terep az első hévízi futófesztiválon

A szervező Hévízi Futó és Fitness Egyesület kiválóan helyt állt első komoly vállalásában. Az útvonal biztosítása, a futók ellátása, a segítők felkészültsége, a szponzoroknak köszönhető pazar felajánlások mind az egyesület munkáját dicsérik. Hévíz lakossága is bőven hozzátette azonban a magáét, az útvonal mentén ugyanis rengetegen biztatták tapssal a futókat; külön köszönet a Kondákor család egyedi, locsolós frissítésének, ami bizony igencsak elkelt a hőségtől és futástól kitikkadt versenyzőknek, valamint az egregyi szurkolótábornak a lelkes biztatásért.

Természetesen a futók tették teljessé a rendezvényt, hiszen a 350 fős felnőtt mezőny, valamint a kora délután rajtoló gyereksereg helytállása, lelkesedése teremtette meg a fesztivál igazi atmoszféráját.

A gyerekek versenyét illetően mind a kicsiké, mind szüleiké az elismerés, hogy az egyes korosztályoknak előírt távokat vállalták és teljesítették az apróságok. Méltán érdemelte meg mindenki az érmet és a pólót, és remélhetőleg Csepregi Éva koncertjére is maradt energiája az aprónépnek egy kis bulizásra.

A felnőtteket is igazi buli hangulat fogadta, amiről  DJ Dominiqe gondoskodott. Zenéjére be is melegíthettek a versenyzők, majd közös visszaszámlálás után elrajtolt a mezőny. Sokan próbálták ki magukat egyéniben a 21 km-es távon; a egyéni indulók 7 és 14 km-re is vállalkozhattak, a csapatokat pedig 14 és 21 km-es váltó várta. Külön öröm, hogy sok hévízi intézmény, egyesület, szervezet és több keszthelyi intézmény is indított váltót, így többek között a Teréz Anya Szociális Intézmény, a Hévízi Termelői Piac (női váltójuk a 3. helyen végzett), a keszthelyi VSZK és Ranolder-iskola, a Hévízi Boksz Team (az ő férfi váltójuk első lett a versenyen), a Danubius Hotel. Férfi és női váltót egyaránt indított a Hévízi Polgármesteri Hivatal is, mindkét csapat a második helyen zárta a versenyt.

A versenyzők egyöntetűen megállapították, hogy bizony a pálya egyáltalán nem volt könnyű, annak első négy kilométere folyamatos emelkedő volt, mely után szinte jólesett az egregyi lejtő és az Attila utca jórészt sík útvonala. Mindenkit elismerés illet, aki vállalta az indulást és derekasan helytállt a küzdelemben, a helyezettek pedig jó időeredményeik miatt különösen megérdemelték a díjakat, melyeket Kepli József János alpolgármester és Gelencsér János, a Hévízi Futó és Fitnesz egyesület vezetője adott át.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!