Élményekkel teli nap az egregyi múzeumban

Hévízen formabontó volt a GasztroÉlmény Műhely tematikus napja az egregyi múzeumi helyszínen, hiszen néhány napja Lukács Séf Úr , a háromszoros Oscar Díjas Séf járt a keszthelyi VSZK-ban és beszélgetett a fiatalokkal a " szakmáról", mi pedig meghívtuk Őket Egregyre egy kis tréningre, melyben összekötöttük a gasztronómiát és a kultúrát a Korok és Borok projekt keretén belül.

Élménygyűjtésről szólt a nap.

A római emlékek megismerése – a DA BIBERE feliratú edényke történetével az élen - azonnal mosolyt csalt az arcokra és már meg is volt az alaphangulat.
Harci díszben és tógában lehetett pompázni, és ki ne szeretné egyszer ezt is kipróbálni?
Azután már csak „ szakmáztunk”. Beszélgettünk az egészséges ételekről, rögtönzött kérdés-feleletekkel statisztikát készítettünk a diákokkal a chips fogyasztási szokásaikról. Jó érzés volt,hogy miután bemutattuk az új keszthelyi arany-chips burgonyából készített chipset – só nélkül kóstoltatva- felkiáltás hangzott el: jobb, mint a „zsacskós”! Ez az igazi siker.
A versenyszellemet is inspiráltuk, be lehetett állni Tatár Attila séfúr mellé, aki szintén a VSZK diákja volt kicsit korábban; aki vállalta, most részt vehetett az ő társaságában az alap műveletekben és a főzésben is. A kecsegét megismerni és megszeretni egy pillanat műve volt, a zsálya szedés a múzeum fűszerkertjéből az árparizottóhoz- még az eső elől futva is - jó hangulatban zajlott. No és akkor elérkezett a  végén a kóstolás…öröm volt hallgatni a hozzászólásokat! Jó látni a fiatalok érdeklődését az  innovatív kezdeményezések iránt, mert a helyszín az újdonság erejével hat, a séf úr kreatív étele és „késének  használata” örökre megmarad,a  könyvek könyvéből felolvasott részlet örök érvényű, a  jó beszélgetésnek még mindig értéke van... hát ez történt a Lukulluszi lakomán  HÉVÍZEN!

Szerző: Miklós Beatrix, alelnök, Magyar Gasztronómiai Szövetség

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!