Együttműködés Kaproncával

Testvérvárosi megállapodást írt alá a közelmúltban Hévíz a horvátországi Kaproncával.

Együttműködés Kaproncával

A Mišel Jakšić polgármester által vezetett delegáció tagja volt Darko Ledinski, a Közigazgatási Minisztérium szociális és európai ügyekért felelős bizottságának vezetője, Ernest Forjan, a nemzetközi ügyekért felelős testület elnöke és Ivana Ledinski Cvetković PR és marketing vezető, akiket Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester fogadott.

Papp Gábor elmondta: a két település között már a korábbi években is jó kapcsolat alakult ki, elsőként a sport területén, az elmúlt években viszont pályázati ügyekben is sokat dolgoztak együtt.

Hogy milyen eredményesen, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a HEBI közösségi kerékpáros rendszer kialakítása, hiszen azt a két ország közötti pályázat keretében építhette ki Hévíz.

A vendégek itt jártukkor tájékozódtak is a rendszerről, és kifejtették: a továbbiakban is örömmel vesznek részt Hévízzel közös pályázatokban, mivel a tapasztalatok, a közös munka rendkívül gyümölcsözőnek bizonyult.

A testvérvárosi szerződés egyik sarkaltos pontja is ezért éppen a közös, határon átnyúló pályázatokban való közreműködés, emellett azonban a két város a sport és kultúra területén is számít egymásra a jövőben.

Kapcsolódó cikkek


Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

2019. augusztus 06. 15:39

A több mint 30 ingyenes szolgáltatást és további 10% és 50% közötti kedvezményeket kínáló Budapest Card már Hévízen is elérhető.

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

2019. március 04. 14:04

A hévízi magánszálláshelyeknek újra alkalmuk nyílik a célzottminőségi fejlesztésére. Ehhez 2019. február 28-ig kellet benyújtaniuk pályázataikat a Hévíz TDM Egyesülethez. A pályázat finanszírozását Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a 2018. évben befizetett idegenforgalmi adóból, amelynek kerete 16.000.000 forint.

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!