Együttműködés Kaproncával

Testvérvárosi megállapodást írt alá a közelmúltban Hévíz a horvátországi Kaproncával.

Együttműködés Kaproncával

A Mišel Jakšić polgármester által vezetett delegáció tagja volt Darko Ledinski, a Közigazgatási Minisztérium szociális és európai ügyekért felelős bizottságának vezetője, Ernest Forjan, a nemzetközi ügyekért felelős testület elnöke és Ivana Ledinski Cvetković PR és marketing vezető, akiket Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester fogadott.

Papp Gábor elmondta: a két település között már a korábbi években is jó kapcsolat alakult ki, elsőként a sport területén, az elmúlt években viszont pályázati ügyekben is sokat dolgoztak együtt.

Hogy milyen eredményesen, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a HEBI közösségi kerékpáros rendszer kialakítása, hiszen azt a két ország közötti pályázat keretében építhette ki Hévíz.

A vendégek itt jártukkor tájékozódtak is a rendszerről, és kifejtették: a továbbiakban is örömmel vesznek részt Hévízzel közös pályázatokban, mivel a tapasztalatok, a közös munka rendkívül gyümölcsözőnek bizonyult.

A testvérvárosi szerződés egyik sarkaltos pontja is ezért éppen a közös, határon átnyúló pályázatokban való közreműködés, emellett azonban a két város a sport és kultúra területén is számít egymásra a jövőben.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!