Egy nagyon finom Chardonnay lett idén Hévíz Város Bora

Nyert a Bezerics Pincészet 2016-os Pogányvári Chardonnay bora.

Egy nagyon finom Chardonnay lett idén Hévíz Város Bora

2019-ben a Bezerics Pincészet kapta a legtöbb elismerést a Hévíz Város Bora választáson, így egy évig a Bezerics 2016-os Pogányvári Chardonnay képviselheti Hévíz városát.

A Hévíz TDM Egyesület szervezésében a Hévízi Borünnepet megelőző napon választották meg a 2019-es év Hévíz Város Borát.

A borászatok közül végül 11-en, összesen 17 félszáraz fehérborral neveztek a Hévíz Város Bora 2019 címre, melyeket a zsűri és a résztvevő vendégek vakon kóstoltak végig, így sem a zsűri, sem a vendégek számára nem volt ismert, hogy mely borok milyen sorrendben kerültek felszolgálásra.

A borválasztásnak az egregyi Római Pince adott otthont, ahol egy nagyon hangulatos, szép környezetben tudott a zsűri a nyertes borról dönteni. Az elsőkörös kóstolást követően a zsűri 6 bort kért vissza újrakóstolásra, amelyből egyértelmű szavazat többséggel került ki a győztes. Eme száraz, fehér, 2016-os Chardonnay gazdag ízében egzotikus gyümölcsök, almás, vaníliás jegyekkel, extrakt édességgel, lendületes savakkal. A telt, szép zamatok, lenyelés után is hosszan kényeztetik a fogyasztót. Illata férfias, karakteres, trópusi fűszerekre és gyümölcsökre, almára emlékeztet.

 

A szakmai zsűri munkájában Prof. Dr. Kocsis László tanszék vezető, egyetemi tanár, PE Georgikon Kar Kertészeti Tanszék, Zámbó Tibor mesterszakács, a NaturMed Hotel Carbona F&B igazgatója, Vaszily Zsolt a Da Bibere Zalai Borlovagrend kancellárja, Karádi Szabolcs sommelier, a Hévíz TDM Egyesület elnökségi tagja, Töreki Sándor Hévízi 13 Chef képviseletében vettek részt. Rajtuk kívül a társadalmi zsűri tagjai összesítve 1 szavazattal járulhattak hozzá az eredményhez.

Hévíz Város nyertes bora hamarosan elérhető lesz a Hévízi Tourinform Irodában, és a legtöbb hévízi vendéglátóhelyen is.

Gratulálunk a Bezerics Borháznak!

Kapcsolódó cikkek


Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Minőségfejlesztési Pályázat

Minőségfejlesztési Pályázat

2019. június 17. 14:11

Kiutalásra kerültek a köztes elszámolásba eső Pályázatok Hévízen!

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

2018. szeptember 24. 09:24

Magyarország Zágrábi Nagykövetségének szervezésében, a rijekai Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozat előfutáraként, üzletember találkozónk vett rész Hévíz 2018. szeptember 20-án.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!