Dobogós hely és hévízi képviselet Erfurtban

Idén 24. alkalommal került megrendezésre az IKA Culinary Olympics, a legnagyobb nemzetközi gasztronómiai kiállítás és szakmai verseny, melyet október 22-25. között tartottak Erfurtban.

Dobogós hely és hévízi képviselet Erfurtban

Több mint 50 ország közel 2000 szakácsa és cukrásza mérte össze tudását az elmúlt napokban. Hazánkat a Hungarian Army Culinary Team képviselte, akik a megmérettetésen két ezüstérmet szereztek.

 

A versenyt kísérő kiállításon az 540 kiállító között a magyar csapat Hévíz városának támogatásával nemzeti értékeink bemutatását tűzte ki céljául. A mind a 60 Hungarikumot felvonultató kiállítás tárgyai Hévízről indultak és kísérték az olimpiai versenyzőinket Erfurtba. A bemutató sok érdeklődőt vonzott már az első napon. Az ezüstérmes magyar olimpiai katonai válogatott a Hungarikumok közül a debreceni páros kolbászt kóstoltatta, majd a karcagi birkapörköltet és persze nem hiányozhatott a libamáj sem. A kiállításra érkező több tízezer látogató exkluzív környezetben igazi magyaros hangulatban, étellel, itallal, zenével, művészettel, tánccal, egybekötve ismerhette meg nemzeti értékeinket.  

A gasztronómia az a nyelv, melyet mindenki ért, így egyetérthetünk abban, hogy az egyik leghatásosabb marketing és imázs építési lehetőség, hogy értékeinket megismertessük a világgal.

Forrás: Hungarikum Programiroda Hévíz Nonprofit Kft.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!