Csak ne múzeumba kelljen menni! avagy Aktív kikapcsolódás földön, vízen, levegőben!

Végre itt a nyaralás, még sincs strandidő? Hacsak nem szakad az eső és csavar ki fákat a szél, a legjobb döntés ilyen napokra időzíteni a környék felfedezését. Márpedig Hévíz és környéke bővelkedik aktív kikapcsolódási lehetőségekben és felfedeznivalókban.

Csak ne múzeumba kelljen menni!  avagy Aktív kikapcsolódás földön, vízen, levegőben!

Lehetőségek két lábbal a följön járóknak:

Akár két keréken, akár gyalogosan indul felfedezni Hévíz környékét biztos, hogy több napon át talál újabb és újabb túraútvonalakat. A térséget behálózó csaknem 65 km-nyi épített és további több száz km kijelölt kerékpárút összeköti Hévízt a Kis-Balaton térségével épp úgy, mint a Balaton-parti településekkel, és a Keszthelyi-hegység közel 95 km hosszú túraútvonalaival. A Bakonyerdő által karbantartott kilátók, pihenőhelyek, tanösvények pedig kellemes programot kínálnak a természet szerelmeseinek. Ráadásul túrabotról, kerékpárról és térképről sem kell előre gondoskodni, hiszen a hévízi Tourinform Irodában az év minden napján kölcsönözhetők.

A térségben több településen is található futópálya, szabadtéri vagy akár indoor edzőterem. Részt lehet venni reggeli jógán, szervezni egy tenisz party-t barátokkal, lehet kalandparkozni, minigolfozni, lovagolni, segwayezni, ping-pongozni, paintballozni és még sok egyéb mozgalmas programra vállalkozni egy kis szervezéssel.

Aki pedig a higgadtabb, csendesebb sportokat szereti, választhat az igen impozáns Zala Springs Golf Resort vagy a balatongyöröki, balatoni-panorámás golf klub között. Előbbiben néhány ezer forintért szívesen tartanak oktatást kezdőknek, így ez akár egy különleges meglepetés program is lehet az Önnel együtt utazónak.

Lehetőségek a víz szerelmeseinek:

Az nem létezik, hogy ennyi víz (Hévízi-tó, Hévíz Patak, Balaton, Kis-Balaton, Zala folyó) közelében ne lennének vizes programlehetőségek. És valóban. Mindamellett, hogy akár esik, akár fúj a Hévízi-tóban mindig vannak fürdőzők, sokan, érthető módon strandidő hiányában inkább más program utána néznek.

Legkézenfekvőbb választás, valamilyen hajós programot választani a Balatonon, hiszen a menetrendszerinti hajó utak mellett számos, sétahajós, tematikus program várja a vendégeket. De lehet bérelni vitorlást, strandidő nélkül is el lehet menni kenuzni, csónakázni, vizibiciklizni, még kisebb motorcsónakokat is lehet bérelni. Egyre népszerűbbek a SUP (állva evezés egy szörf deszkán) programok, de a térségben van windsurf, kite surf, feszített pályás vízisí is.

Aki nem tud elszakadni a fürdéstől, választhat egy közeli élményfürdőt vagy egy olyan helyi szállodát is, ahová napi wellness jeggyel is bel lehet menni. Ilyenkor nem csak az úszás élményét élvezhetjük, hanem bejelentkezhetünk aquafitnessre, aquaspinningre, aquajoggingra is.

Netán tél van? Az sem lehet akadály, hiszen a Hévíz Patakon egész télen kenutúrák várják a kalandvágyókat.

Lehetőségek a végtelen ég megszállottainak:

Akinek elég, ha csak nézi az ég szépségeit, a Kis-Balaton a legjobb úti cél. A madárvilág ugyanis bármely évszakban kínál látnivalót. A Kányavári-szigetet nem csak különleges hídja miatt érdemes meglátogatni, hanem a kilátókból csodás látvány a madarak röptében gyönyörködni.

Azok számára, akik maguk is szeretnek kicsit magasabbról rálátni a tájra, a Keszthelyi-hegység 12 kilátója vagy akár a Szigligeti, Rezi, Tátika hegyek várromjai kínálnak feledhetetlen Balatoni panorámát.

Aki pedig végképp szeretne elrugaszkodni a talajtól, választhat gyrocopterezés, sétarepülés vagy hőlégballon utazás között. Garantált, hogy a Nyugat-Balatoni térségben a Kis-Balaton, a Hévíz-tó, vagy a Balaton felett eltöltött idő kárpótolja majd azért, ha nem is volt minidig strandidő a nyaralás alatt.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!