Boeing búcsú a repülőtéren

A Lufthansa kivezeti flottájából a Boeing 737 típusú gépeit, amit az 1960-as évek végén a légitársaság támogatásával fejlesztett ki a gyártó.

Boeing búcsú a repülőtéren

Ez alkalomból a Hévíz Balaton Airporton is elbúcsúztatták a Boeingeket, az eseményre két géppel érkezett a Lufthansa képviselete.

         A repülőtéren november 1-én Frankfurtból érkező két B737-es gép landolt, fedélzetén a Lufthansa légitársaság személyzetének 280 fős képviseltével, akik ezzel az úttal búcsúztatták az 50 éve használt típust.

       A cég frissíti flottáját, a B737-es gépeket eladják. A Hévízzel és a repülőérrel való hosszú, tartós kapcsolat révén került sor a látogatásra. A vendégeket a terminálban fogadta a fürdőváros képviseletében Papp Gábor polgármester. Személyes hangvétellel szólva mondta: több utazási emlék is fűzi a Boeingekhez, a reptérnek pedig a Lufthansával 20 éve van együttműködése, mialatt nagyon sok Boeing fordult meg a már több éve önkormányzati vállalkozásban működő repülőtéren. Az eseményt a városvezető Hévíz iránti gesztusként értékelve köszöntötte. A vendégeknek azzal kívánt kellemes időtöltést, hogy szerezzenek olyan élményeket, amelyek hatására a későbbiekben is visszatérnek majd Hévízre.

       A két gép egy éjszakát a repülőtéren töltött, Benkő Attila, a reptér igazgatója elmondta, ez is újdonságnak számít a reptér történetében.

       Az utasok Hévízen 3 szállodában ünnepelték a Boeing búcsút, majd november 2-án utaztak vissza Frankfurtba.

                                                                                 

Forrás:Horányi Árpád

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!