Bírták a 7 fogást a Kolpingban!

Április 4-én és 5-én este az éttermünkben a 13 séf összefogásából egy különleges gasztro élmény kerekedett. Immár 19. alkalommal.

Bírták a 7 fogást a Kolpingban!

Ennek a rendezvénynek a helyszíne mindig változik, de nem csak emiatt lesz megismételhetetlen. A 13 Séf Egyesület által felkarolt három terület összefogásával most Alsópáhokon folytatódott az örömfőzés. A séfekhez környékbeli tanulók is csatlakoztak, és helyi termelők kínálatából válogatták a kulcs hozzávalókat. A párban dolgozó séfek egy különleges feladatot valósítottak meg. Mind a 7 fogáshoz egy (vagy akár több) helyi termelő kapcsolódott. Az ő termékeiket mindenképp bele kellett az ételbe komponálni. De ez volt egyetlen megkötés! Innét szárnyalhatott a fantázia, csak a séfeken múlt, hogy pontosan mi is kerül a tányérra.

Mi más is mutatná jobban, hogy a 2018 óta zajló rendezvény sorozat már nagy hagyományokkal bír, hogy nem is kell a séfeknek olyan sokat „üzenni”, igazi rajongótábor követi őket. Aki egyszer részese volt, várja a következő lehetőséget. A vendégek most is csak annyit tudtak előre, hogy lesz zöldségétel, szárnyasétel,  marhaétel… Minek cifrázni? Mármint előre szóban? Beszéltek a remekművek a tányérokon a helyszínen. Felsorolni is nehéz lenne mindent. Csupán ízelítőül az előételt megelőzte egy olyan fogás (amuse), amit a legjobban a  „száj szórakoztatójaként” lehetne megnevezni. Már a neve is bohókás, tatárlolly…, a kovászos pirítóssal valójában nagyon komoly párost alkottak. Ezt követte olyan halleves, aminek töltött káposzta formája volt, és még így is minden nagyon passzolt. A desszertre például bazsalikomos maracuja betétet és ropogós chilis mézeschips-et is megálmodott az alkotója.
A séfek Ács István, Barcza Zoltán, Bán Lajos, Csapó Tünde, Dénes György, Farkas Bálint (ötletgazda), Molnár Zoltán, Sendula Péter, Szűcs Attila, Tatár Attila, Töreki Sándor, Veress Ferenc
A 13 séf közül kettő a házigazda Kolping Family Resortban dolgozik, és a vacsoraest idejére visszatért a csapatba Sárközi-Takács Bernadett, aki 2001-2009 között a szálloda vezető cukrásza volt.
A helyszínen Zámbó Tibor, az egyesület szakmai mentora mutatta be a fogásokat, a borválogatásban szakmai támogatója a házigazda étterem igazgatója, Rozner Imre volt.
A helyi termelők Bésán János (Pepo Papa), Csordás Csaba (CsabiChili), Ekmann László (Farm54), Németh Norbert (NN Méz), Steppán Szabolcs (Zöld Kapu Natúrkert), Sebestyén Anett (Sebisajt-Sebihús).
Az Egyesület tanulókat is hívott a keszthelyi VSZK-ból. Nemcsak a séfek mellett, hanem a felszolgálók között is felfedezhettük őket. De éles szem kellett hozzá, maximum ifjú koruk árulkodott, mert ügyességben és elhivatottságban teljes értékű kollégaként illeszkedtek a csapatba.

 Az instant jóllakás hektikus rohanásában üdítő sziget volt ez a 7 fogás. Idő, jó társaság és gasztronómia felsőfokon. Így is lehet vacsorázni, ha 13 séfünk van.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!