A pihenés természetes, az élmény ráadás!

Aktív ősz, meleg víz, érzéki vacsorák! Indul az utószezon Európa legnagyobb termáltavánál!

A pihenés természetes, az élmény ráadás!

Ősszel strandolni?

Miért ne! Ráadásul ez nem csak fűtött élménymedencében lehetséges! Európa legszebb és egyben legnagyobb termáltavának 3 naponta cserélődő vize ugyanis ősszel is 30°C feletti hőmérséklettel kecsegtet. A kora őszi időben ráadásul megdöbbentően kellemes élmény egy termál-tó partján strandolni és a meleg vízben megmártózni. Nem hiszed? Járj utána. A rutinos törzsvendégek nem véletlenül választják a szeptemberi, októberi hónapokat egy-egy hévízi csobbanáshoz, hiszen zsúfoltságmentesen élvezhetik a simogató meleg víz élményét, mikor a balatoni strandok már rég bezártak.

Fürdés előtt és után irány a város!

Na de melyik? Hévíz, Keszthely, Tapolca, Badacsony, Szigliget, Zalaegerszeg … A kánikula már elmúlt, az igazi hideg még várat magára, így ez az ideális időszak arra, hogy felfedezzük a környéket! Mindenki ízlése szerint választhat: kastély, római romkert, múzeumok, balatoni hajókázás vagy nemzeti park látogatóhelyek között. Akár Hévízen sétálgatunk, akár a szélrózsa több irányába indulunk el, 20-40 km-es távolságban számtalan élménybe botlunk. Legyen szó élménygazdaságról, adrenalin parkról, esetleg várromról balatoni panorámával, a Nyugat-balatoni régió az őszi évszakban is pazar kínálattal vár. Ha pedig nem mennél sehová? Ülj be egy hangulatos étterembe és kényeztesd magad ízletes zalai finomságokkal!

A fittség nem korfüggő!

Hévízre csak az idősek járnak! Hogy ez mennyire nincs így erre a nyár a legjobb példa, amikor fiatalok és családosok együtt pancsolnak a nagymamákkal. Az ősz persze más, kevesebb a vendég, csendesebb a város, de a minőség ugyanaz. Ilyenkor van lehetőség leginkább a minőségi pihenésre, a regenerálódásra, igény szerint wellnessre vagy egy kis gyógyulásra. Van, aki lazításra vágyik, van, akinek a válla fáj, van, aki sportsérüléséből lábadozik. Bármi is a motiváció, Hévíz fittebbé tesz.

 

Mi a titok több száz éve?

Egy világon egyedülálló tó kevés lenne ehhez. Sokkal inkább a helyiek és a vendégek közös akarata, igénye és hozzáállása teszik Hévízt minden korban egyedülálló fürdővárossá. Egy kisváros, ahol hiába lesz modernebb és korszerűbb évről-évre minden, mégis a lelassulásé, a természetességé és a stresszmentes pihenésé a főszerep. Egyszerűen eljössz egy zsúfolt nagyvárosból, magad mögött hagyod a rohanást, a rossz levegőt és a zajt, és érzed, hogy itt akarsz lenni, mert jó. Hévíz = slow tourism.

Merre indulj, hol szállj meg?

Budapest felől is, Győr, Sopron felől is nagyjából kettő, legfeljebb 2,5 óra az út Hévízre autóval. A Balaton északi partja irányából a 77-es úton egész jó időt futhatunk már az őszi időszakban. Akik továbbra is a tömegközlekedés elkötelezett hívei, nekik jó hír, hogy busz szinte minden nagyobb városból, naponta indul Hévízre és vissza, míg a vonattal érkezők Keszthelyen tudnak leszállni. A szálláskínálatra nem lehet panasz. 5 csillagos wellness hoteltől, medencés apartmanokon át a minősített magánszálláshelyekig minden van, és árban is nagy a szórás.

Kattints ide, és nézd meg őszi szállásajánlatainkat

 

További információk

Hévízi Tourinform Iroda

Hévíz, Rákóczi u. 2.

Telefonszám: 06 83 540 131

E-mail: heviz@tourinform.hu

Facebook | Instagram | Blog

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!