A jótékonyság akciók Hévízen

Jót tenni egész éven lehet és kell is! A legtöbbször mégis karácsony közeledtével kerül szemünk elé, a szívünk közelébe a mások iránti segítségnyújtás.

A jótékonyság akciók Hévízen

Cipősdoboz akció a hévízi önkormányzatnál

Papp Gábor polgármester kezdeményezésre idén Hévíz Város Önkormányzat is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat országos cipősdoboz akciójához.

A Szeretetszolgálat az ajándékokat a rászoruló családok karácsonyfája alá teszi idén is, hogy minél több gyermek és család ünnepét boldoggá tegyék.

Hogyan segíthetsz?

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, majd döntsd el hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod az ajándékot. Tehetsz bele mesekönyvet, ifjúsági könyvet, színezőt, játékokat, higiéniai felszerelést, édességet, íróeszközt, kedves üzenetet. Kérjük ne tegyél a csomagba romlandó élelmiszereket, törékeny tárgyat, törött vagy agresszivitásra késztető játékot, gyógyszert Csomagold a dobozod színes papírba, ragaszd le vagy kössed át zsineggel, jól látható helyre írd fel, hogy milyen korosztályú fiúnak/lánynak szánod. Hozd be dobozod/dobozaidat az Önkormányzat karácsonyfája alá, ahonnan azokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesei juttatják el az ünnepek előtt a rászorulóknak.

A gyűjtés november 24. és december 18. között tart. Az ajándékokat 0-tól 18 éves korig gyűjtik.

Értelmi fogyatékossággal élő képzőművészek alkotásai Hévízen

Az hévízi Szentlélek római katolikus templom ad otthont annak a különleges kiállításnak, ahol az Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány fogyatékossággal élő művészeinek alkotásai láthatók.

A szervezet művészeti programja immár két évtizede biztosít lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek művészeti képzésre, illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket.

Az idei évi (L’Art23) művészeti téma: Fény-árnyak

Különleges képzőművészeti alkotóműhelyt tartottak 2023. november 21-én, ahol értelmi fogyatékossággal élő művészek és a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói alkottak közösen, mely egyben egy különleges társadalmi érzékenyítő és szemléletformáló projekt is volt. A közös műhelymunkát - az iskola zenészeinek közreműködésével - inspirálta és kísérte az élőzene varázsa. A művészetiműhelymunka után az elkészült alkotásokból Csendes csodák címmel szerveznek kiállítást.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány szeretettel meghívja Önt és barátait a L’Art23 Kárpát-medencei képzőművészeti programsorozat Csendes csodák című kiállításának megnyitójára és az azt követő agapéra, 2023. december 2-án 17.00 órai kezdettel a Hévízi Szentlélek római katolikus templomba.

A kiállítás az adventi ünnepi szentmise keretén belül kerül megrendezésre.

A kiállítást megnyitja az esemény fővédnöke: Papp Gábor, Hévíz polgármestere
A kiállítás védnöke: Kiss László, esperes-plébános

Köszöntőt mond:
Csepregi Mária, az Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Varga Zoltán, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány elnöke

A szentmisén közreműködik a hévízi Ardens Ignis Kórus. A megnyitó ünnepségen fellépnek az Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenetagozatos növendékei.

A festmények megvásárlásával az értelmi fogyatékosággal élő képzőművészeket támogatják.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány immár 30 éve azért dolgozik, hogy lehetővé tegye több száz fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését és rászoruló gyermekek, családok ellátását.

A kiállítás megtekinthető december végéig.

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!