A Föld napján bemutatunk egy projektet, amely hozzájárul az ellenálló képességhez az éghajlatváltozás hatásaival szemben

A Föld napján (április 22.) elismerjük a városunkban végzett projektek erőfeszítéseit és hozzájárulásait, amelyek segítenek megőrizni a várost és a bolygót a jövő nemzedékei számára.

A Föld napján bemutatunk egy projektet, amely hozzájárul az ellenálló képességhez az éghajlatváltozás hatásaival szemben

A jelenleg növekvő globális éghajlatváltozással szemben nézve soha nem volt sürgetőbb reagálni a változások hatására. A Duna Transznacionális Program (DTP) elősegíti a gazdasági, társadalmi és területi összetartást a Duna régióban, lehetővé téve, hogy 14 ország partnerei teszteljenek innovatív megoldásokat az éghajlatváltozás ellen.

 

Az Interreg Duna Régió Program első felhívására 290 koncepció érkezett, ebből 89 jutott a második szakaszba, 60 pedig a finanszírozási megállapodás stádiumába. E projektek közül húsz tartozik a „Zöldebb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású Duna-régió” prioritás alá.

Az egyik innovatív projekt ebből a válogatásból a Be Ready (városi hőszigetek ellenálló képessége, felkészültsége és mérséklési stratégiája). A projekt célja, hogy eszközöket biztosítson a helyi és regionális hatóságoknak a városi hőszigetek azonosításához, valamint azok okainak és következményeinek az emberi egészségre, termelékenységre, energiafogyasztásra és biológiai sokféleségre gyakorolt ​​megértésére. A projektben 12 ország 19 partnere vesz részt, akik közösen dolgoznak ki megoldásokat a városi környezetben lévő hőszigetek hatásainak mérséklésére. Partnervárosok, beleértve Hévízt, akcióterveket dolgoz ki a városi hőszigetek leküzdésére adatelemzés, várostervezési megoldások, szabályozások, fokozott tudatosság és infrastrukturális intézkedések révén.

 

A projekt megközelítésének kulcsfontosságú aspektusa a „városi akupunktúra” koncepciója – specifikus kis beavatkozások nagy hatással. A városi kísérleti tevékenységek három területen keresnek megoldásokat: „zöld akupunktúra”, növényzet felhasználásával; "fehér akupunktúra", innovatív felületek és anyagok felhasználásával; és a „kék akupunktúra”, amely a vízkészletek felhasználásának új módjaihoz kapcsolódik.

 

Bekapcsolódhatsz és támogathatod az éghajlatváltozás elleni küzdelmet Hévízen, és mindenki számára fenntarthatóbbá teheted a világot. További információkat a projektről a közösségi oldalainkon talál Facebook-on és LinkedIn-en, valamint a projekt honlapján: https://www.interreg-danube.eu/projects/beready.

 

 

A projektet az Interreg Duna Régió Program támogatja, az Európai Unió társfinanszírozásával.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!