2 négynapos és 4 háromnapos hétvégénk lesz 2023-ban.

Ha azt számolgatjuk, hogyan osszuk be az éves szabadságunkat, mindenképp érdemes egy pillantást vetni az aktuális naptárra.

2 négynapos és 4 háromnapos hétvégénk lesz 2023-ban.

2023-ban egy kicsivel jobban állunk ünnepi hétvégékkel, mint tavaly és az sem utolsó szempont, hogy idén nem lesz „ledolgozós szombatunk”, így minden hétvégénket szabadon alakíthatjuk kedvünk szerint.

Sajnos a magyar ünnepnaptár a nyaralási időszakban nem kedvez nekünk, az egyetlen nyári ünnepünk augusztus 20-a is pont vasárnapra esik, viszont legalább a tavaszi és az ősz időszakban lesz időnk kicsit lazítani.

HÁROMNAPOS ÜNNEPEINK 2023-ban:

Május 1-je idén hétfő, ezért április 29. (szombat) és május 1. (hétfő) között lesz idő beiktatni egy kis pihenést. Aki azt tervezi, hogy ezen a hétvégén Hévízre látogat, biztosan nem csalódik, hiszen mint minden évben, most is ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Boldog Békeidők, ami idén is hangulatos kikapcsolódást és látványos programokat kínál.

A pünkösdi hétvége természetesen 3 napos, idén május 27-29. napjaira esik. A kora nyári időjárásban bízva szabadtéri rendezvények várhatók. Jellemzően sokan kirándulnak ebben az időszakban és használják ki a szép időt. A hévízi Tourinformban is újra kölcsönözhetők lesznek a kerékpárok és feltöltjük a túratérkép készleteinket is.

A következő 3 napos hétvégére őszig kell várni. Október 23-a ugyanis hétfő lesz, így ekkor is alakalmunk nyílik egy kis lazításra. A legideálisabb időszak egyébként egy vénasszonyok nyarára időzített wellness pihenéshez, amikor még csodásak az őszi erdők, a Hévíz-tó vize pedig kellemesen melegít.

A 2023-as évet is legalább 3 napos pihenéssel zárhatjuk, hiszen december 30-a szombat, január 1-je pedig hétfő lesz. Tekintettel pedig arra, hogy sokan a 2-át is ki szokták venni, hogy kipihenhessék a óévbúcsúztató party-kat, így bizonyára lesznek, akik 4 napig is élvezik majd a szilveszteri kikapcsolódást.

 

4 NAPOS ÜNNEPI HÉTVÉGÉK

A Húsvét már néhány éve standard 4 napos ünnepünk, hiszen 2017 óta Nagypéntek is munkaszüneti napnak számít. Idén április 7-10-én lesz Húsvét. Az iskolákban is ekkor van a tavaszi/húsvéti szünet, ami április 4-től április 11-ig tart majd számukra. Bár sokan családi körben ünnepelnek, mégis érdemes körülnézni a hazai turisztikai kínálatban, hiszen sok helyen, így Hévízen is családi programokkal várjuk a vendégeket ezeken a napokon.

Karácsony napja hétfőre esik, így a karácsonyi szünet lényegében december 23. szombattól, december 26. keddig tart majd. Az iskolaszünet miatt persze sokan töltik majd pihenéssel az év utolsó munkanapjait is, így várhatóan lesz idő lazítani, akár utazni, kirándulni, vagy csak egy kellemes téli wellness feltöltődést beiktatni az egész éves hajtás után.

 

ÜNNEPNAPOK, AMIK NEM HOZNAK IDÉN HOSSZABB SZABADSÁGOT – Vagy mégis?

Március 15-e, szerdai napra esik, így ezen a kora tavaszi ünnepnapon nem nagyon fantáziálhatunk messzebbi úticélokról, kivéve persze, ha az ünnepnapot akár előtte, akár utána megtoldjuk 2 általunk beáldozott szabadsággal, mert akkor akár 5 napunk is lesz elruccanni valahová pihenni. És mivel az időjárásban ekkor még nem nagyon lehet megbízni, így mi is azt szoktuk ajánlani, hogy ha Hévízre utaznál legyen A és B terved is. Mert lehet akár kirándulni, a Hévízi-tóban úszkálni márciusban, de az is előfordulhat, hogy inkább a wellnesst, vagy a beltéri kalandparkot választod időtöltésnek. 5 napba egyébként a kettő kombinációja is simán belefér.

Augusztus 20-a vasárnap lesz. Hévízen minden évben a 20-át megelőző napokban van bor- és gasztrofesztivál, koncertekkel megspékelve. Az idén csak az a kérdés, hogy a vasárnapra eső ünnep miatt lesz-e, aki nem a 20-a előtti, hanem a 20-a utáni hétre veszi ki a szabadságát, gondolva arra, hogy a pörgős hétvégi programok után egy kicsit nyugalmasabb időszakban élvezze ki a nyár utolsó napjait. Mert ez esetben már augusztus 18-án péntek estére be lehet csekkolni, és élvezni a nyár végi party hangulatot, ugyanakkor 20-a után van idő még egy kis lazább, nyár végi pihenésre, csobbanásra a Hévízi-tóban vagy a Balcsiban.

Az utolsó hivatalos, 1 napos ünnep ez évben november 1. szerda lesz. Így Mindenszentek időszakában idén nem lesz hosszúhétvége, ugyanakkor azt még nem lehet tudni, hogy az őszi iskolai szünetet ehhez a naphoz vagy inkább az október 23-i ünnephez igazítják majd. Minden esetre érdemes szabadságot tartalékolni erre az időszakra is.

TIPP!

Nézz most szállást, foglalj januári árakon, fizess most, adómentesen SZÉP kártyával előre, és utazz, pihenj, amikor szeretnél!

Kiindulva abból, hogy az elmúlt években a szállásárak év közben is jelentősen változtak (és nem lefelé), így mindenképp érdemes már előre tervezni, és előre foglalni. Annál is inkább, mert a SZÉP kártyákon tavaly októberig felhalmozott összeg után csak akkor nem kell adót fizetni, ha azt idén május végéig el is költjük azt.

BIZONYTALANOKNAK ÍME A HÉVÍZI PROGRAMNAPTÁR!

Február 10-14. Csókpadok Hévízen

Április 7-10 Húsvéti forgatag

Április 29 – Május 1. Város Napja és Boldog Békeidők fesztivál

Május 19. Holdfényfürdő a Hévízi-tavon

Május 28-29. Pünkösdi Szuperhős kihívás

Június 23. Szent Iván-éj

Július 13-16. A SÖR hete

Augusztus 4-6. Pokróc Fesztivál – EKF 2023 program

Augusztus 17-20 Bor- és Gasztrokorzó

Szeptember 15. Holdfényfürdő a Hévízi-tavon

December 31. Óvébúcsúztató Party

*a programváltozás jogát fenntartjuk

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!