Pihenés, gyógyulás előszezonban Hévízen!

Változatlan minőség, széleskörű szolgáltatások, folyamatos nyitvatartás és mindez kedvezőbb áron az előszezonban Hévízen!

Pihenés, gyógyulás előszezonban Hévízen!

Egyre több belföldi vendég választja úticéljául Hévízt. 2019-ben a magyar vendégek összesen 469.554 vendégéjszakát töltöttek el a fürdővárosban, ami azt is jelenti, hogy az előző évhez képest 10%-al több magyar vendég érkezett Hévízre tavaly, mint 2018-ban.

A magyar vendégek közül sokan gyógyulás, rehabilitáció céljából érkeznek a városba, de a megkérdezettek sokkal inkább a pihenést, fürdőzést jelölik meg elsődleges utazási céljaik között.

Bár a legtöbben még mindig nyáron keresik fel a népszerű üdülőhelyet, a statisztikák szerint egyre többen választják utazásuk időpontjául az elő- vagy utószezont!

Íme 5 magyarázat, hogy miért!

1. Nem hiába hívják Hévízt a reumások Mekkájának. De azok, akik ízület betegség, sportsérülés vagy műtét miatt gyógyulni, rehabilitálódni szeretnének Hévízen nem feltétlenül a fesztivál szezonban és a nyári kánikulában vágynak kúrákra járni. A nyári időszakon kívüli hónapokban, mivel kevesebb turista van Hévízen, csendesebb a város, ezért a kezelésekre sem kell olyan sokat várakozni, a kúra időpontokat rugalmasabban lehet ilyenkor ütemezni.

2. Elő- és utószezonban nincs olyan meleg, és a gyógytó vízének a hőmérséklete sem 36°C-os. Vannak, akik mindig, minden áron a legmelegebb gyógyvízben szeretnek fürdeni, ám a nyári kánikulában sokak szervezete számára kimondottan megterhelő a meleg vízben fürdőzés. A több, mint 30°C-os gyógyvíz valóban nagyon kellemes érzés, főleg kora ősszel, amikor a levegő hőmérséklete már csak nagyjából 20°C körül mozog, ezért sokan pont a nyári legmelegebb napokat elkerülve, inkább a tavaszi vagy őszi időszakban érkeznek Hévízre, hogy kiélvezzék a levegő hőmérsékletnél melegebb vízhőmérsékletet.

3. Sokaknak az sem mindegy, hogy mennyért adnak egy-egy szobát a szállodák, magánszálláshelyek. Akik elég árérzékenyek, ugyanakkor gyógyulás céljából több napot is szeretnének Hévízen tölteni, nekik kimondottan a előszezoni, sőt a téli tartózkodás ajánlott Hévízen. Főleg a kisebb magánszálláshelyeken, de akár még a nagyobb szállodákban is jóval olcsóbban lehet szobát foglalni mondjuk februárban és márciusban.

4. A nyári időszakban sok gyerekes család tölti nyaralását Hévízen vagy a Nyugat-Balatoni térségben, hiszen számos látnivalót, kulturális vagy aktív programlehetőséget kínál a környék. A gyermekek jelenléte ugyanakkor zavaró, ha épp gyógyulni, pihenni szeretnénk. A medencékben felbukkanó kiskamaszok hangoskodása vagy a gyermeksírás nem feltétlenül teremt ideális légkört a pihenéshez. Iskolaidőszakban és főleg hét közben azonban nem nagyon kell attól tartania, hogy gyerekpancsolás zavarja majd a kellemesnek ígérkező pár napos üdülést.

5. Sok, főleg balatoni településsel ellentétben - mivel Hévízen sosincs holtszezon-, a város bármely évszakban számos programlehetőséget kínál. Fesztiválok és koncertek épp úgy vannak téli időszakokban is, mint nyáron, a termelői piac is heti két alkalommal nyitva tart, az éttermek, kávézók, cukrászdák ugyanúgy várják a vendégeket, mint a nyári hónapokban. Itt nem kell attól tartani, hogy egy kora márciusi napon szinte mindent zárva talál, ha egy spontán hétvégi kirándulásra vágyik.

Látogasson el Hévízre elő- vagy utószezonban, élvezze ki ennek a nyugodt kisvárosnak a hangulatát, éljen a kedvezményes szálláslehetőségekkel! Pihenjen ugyanolyan minőségben (sőt bizonyos szempontból jobban), mint nyáron.

Kapcsolódó cikkek


Parkolófejlesztés indul Hévízen

Parkolófejlesztés indul Hévízen

2018. szeptember 24. 09:32

A belvárosi nagyparkoló teljes átépítésével, valamint a város főutcájának átalakításával jelentős parkolófejlesztés zajlik Hévízen.

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

2019. július 11. 11:00

A 113 nyertes összesen 14.739.735,- forintot használt fel az Önkormányzat által nyújtott 16.000.000.-Ft keretösszegből.

Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

2020. február 18. 11:37

A hévízi magánszállások Minőségfejlesztési Pályázatai sorra érkeznek a Hévíz TDM Egyesületéhez, amelynek a beadási határideje 2020. február 28.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!