Tárolt adatok:
cím: VARIÁCIÓK ABORRA október 16-18. között Hévízen
lead: A Brix Bistro, az ÉnAnyósom, a Korona Étterem, a Hotel Európa fit, a Hotel Palace, Hotel Spa Étterme a Z’alacarte, a Római Pince, a Hofbräu Vendéglő, a Macchiato Caffee & Lounge, a Sissi Kávézó és Fagylaltozó különleges ételekkel készülnek október második felében. Az ízcsodákban közös, hogy a Hévíz Város Bora a Kányavári Borbirtok díjnyertes Krónika 2019 Chardonnay felhasználásával készülnek.
tartalom: + 1 Ahány séf, annyi féle halas étel Az ÉnAnyósom Étterem séfjei Dénes György és Szücs Attila Sertés A’la Hvb2020 fantázianevű ételt készítenek főételnek, desszertjük pedig, a meggyes-mákos palacsinta borhabbal, "Após palacsinta" néven szerepel az ajánlatban. Az ételek október 10-25-e között kóstolhatják majd a vendégek. Halas étellel készül a Brix Bistro, a Palace Hotel és a Hofbräu vendéglő. Azonban a halvariációk nagyon különbözőek lesznek, a Brix bistro tokhallall, sós túrógombóccal, chardonnay borhabbal készül, míg a Palace Hotelben fogassal töltött rétesbatyu, kagylós, rákos bormártással szerepel az étlapon, október 10-25-e között. A Hofbräu Vendéglúben viszont fogasfilét készítenek mustáros kéregben, tormás-körtés-kelkáposztás egytálételéhez, melyhez természetesen 1 dl Hévíz Város Bora is jár. Gasztroshow korlátlan fogyasztással A Hotel Európa fit Citrus Éttermében október 17-én exkluzív büfévacsora lesz borsorral. Kivételes lehetősége, hogy a vacsorán nem csak szállóvendégek vehetnek részt, hiszen bárki foglalhat előre asztalt. A gaszroesten az ősz inspirálta fogásokat kóstolhatnak meg az ínyencek. Az vacsora ára tartalmazza a korlátlan ételfogyasztást és a borsort is. A gasztroshow-n olyan híres vendégséfek főznek, mint Vomberg Frigyes és Gumhert András. Látványfőzés A Brix üvegteraszán három alkalommal is tartanak látványfőzést október 17-én, és ugyanezesen a napon 11.00 és 17.00 óra között barista bemutatók is lesznek.A Gesztenyés Workshop keretében a Hévízi Termelői Piacon október 17-én Paulinné Bukovics Mariann kertészmérnök tart előadást, majd Veress Ferenc mester séf főz valami különlegeset. Az ÉnAnyósom étterem szakácsának szakmai vezetésével október 17-én délelőtt az Alsópáhoki Kapo(l)cs Alkotóházban merülhet el a réteskészítés rejtelmeiben. Menühöz welcome Város Bora A Római Pincében egy a borhoz megálmodott Krónika menüt is elfogyaszthat, melyhez természetsen jár egy pohár Város Bora is ajándékba. A Hofbräu Vendéglőben nem csak a már említett fogas kóstolható, hanem a Város Bora mellé egy helyi termelők kínálatából összeállított csodás vegyes sajttálat is megalkottal. A tálon szerepelnek friss, érlet és ízesített sajtok, grillezett füge és körte, friss idény gyümölcsök, dió és házi kenyér is. Az olaszos hangulató Macchiato Caffe & Lounge-ban a Bor Ínyenceknek ajánlatban a Krónika bor mellé olasz sonka, olívabogyó, szárított paradicsom kóstolókat kínálnak. Különleges ételek A Tófürdő szállodájának éttermében, a Hotel Spa Hévíz Z’alacarte teremben október 10-25. között a chardonnay-vel készített Borkrémlevest, a Korona Étteremben október 16-18. között Chardonnay-s Pulykaérmék lesznek az étlapon. A Korona Étteremben desszertben is megkósolthatjuk a bort, hiszen almás-diós rakott kalácsot is kínálnak, chardonnay-s vaníliasodóval. A Sissi Kávézó és Fagylaltozó is különleges desszerttel készül a hétvégére, hiszen Kányavári Chardonnay fagylaltját, amit már október 10-től meg lehet kóstolni kimondottan erre az alkalommra kreálta. Vigyázat a mennyiséggel, hiszen a fagylalt 100%-ban borból készült. A hűvösebb időben ugyanitt lehet majd kóstolni édes desszertet is, ami egy finom torta lesz ugyancsak chardonnay bor felhasználásával. További érdekes programok a városban október közepére A Festetics téren október 17-én, immár 4. alkalommal LED falra vetített filmet láthatnak. Igazi különlegesség, hogy ez alkalommal egy klasszikus némafilm lesz műsoron, amit élő zongorakísérettel élvezhet a közönség. A zongorista egyébként aznap a város több pontján is felbukkanhat, hiszen különleges "guruló zongorája" lehetővé teszi, hogy a belváros több pontjára is elvigye a kellemes dallamokat. A Kertészeti centrumban 17-én és 18-én Gesztenyés Weekend-re kerül sor, ahol nem csak a növénnyel, de a legkölönbözőbb gesztenye felhasználási módokkal és ételekkel is megismerkedhet majd. További információ és részletes program A különleges ételek receptjeiért kattintson ide! Felkeltettük érdeklődését, szívesen jönne, kóstolna? Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról: www.heviz.hu | heviz@tourinform.huTourinform Iroda HévízTel: +36 83 540 1318380 Hévíz, Rákóczi u. 2. Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén! Facebook | Blog | Instagram | YouTube
title: VARIÁCIÓK ABORRA október 16-18. között Hévzen
description: A Brix Bistro, az ÉnAnyósom-, a Korona Étterem, a Hotel Európa fit-, a Hotel Palace-, Hotel Spa Étterme a Z’alacarte, a Római Pince, a Hofbräu Vendéglő, a Macchiato Caffee & Lounge, a Sissi Kávézó és Fagylaltozó különleges ételekkel készülnek október második felében. Az ízcsodákban
közös, hogy a Hévíz Város Bora a Kányavári Borbirtok díjnyertes Krónika 2019 Chardonnay
felhasználásával készülnek.
címkék: Hévíz;Hévíz Város Bora;Gasztronómia;Étterem;Hotel;Séf;Varriációk ABORRA;Kóstolja meg!
fókusz kulcsszó:
szinoníma címkék: