Vízitúra a Hévíz-patakon

Hévízi evezés gyönyörű környezetben 2023. október 6. és 2024. március 17. között!

A hévíz vízitúra különlegességét a sehol máshol nem tapasztalható környezeti adottságok, a jó hangulat, és a téli élővilág szépségei adják. Mindez pár lépésre a Hévízi-tó partjától.

Ragadjon kenut és fedezze fel a Hévíz-patak kincseit!

 

Az idei évben a következő csapatoknál lehet vízitúrára jelentkezni:

 

VIDRA VÍZITÚRA

Leírás: A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, A Vidra Vízitúra úttörőként, közel kettő évtizede szervez ide vízitúrákat a téli hónapokban. Ebben a téli időszakban minden szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon van meghirdetett túránk. Ezeken az előre meghirdetett napokon biztosan indul a túra, és ezekre a napokra létszámtól függetlenül lehet jelentkezni, akár 1 fővel is.

Mikor? szombat, vasárnap, igény esetén hétköznap is

E-mail: info@vidra-vizitura.hu

Telefon: 06 30/216-4668, 06 30/238-5600

Weboldal: http://www.vidra-vizitura.hu/vizituraink/sikvizi-turaink/heviz-patak/

A kép forrása: vidra-vizitura.hu

INDIÁN VÍZITÚRA

Leírás: STABIL hajóinkban a teljesen kezdők is megismerhetik ezen a különlegesen szép vízitúra útvonalon való evezés élményét. Minden alkalommal tartunk kajak-kenu oktatást, túravezető kíséri a csapatot, illetve adunk mentőmellényt és vízhatlan zsákot. A túra végén frissen főtt teával és forralt borral, finom falatokkal várjuk a csapatot. Ha valami miatt nem lehetne evezni (pl. nagy eső jön) a jelentkezési díjakat visszatérítjük, vagy jóváírjuk nektek egy másik – még szabad időpontra.Csatlakozz hozzánk és élvezd a vízi kalandokat a legjobb társaságban!

Mikor? szombat-vasárnap, részletes naptárt lásd a weboldalon.

E-mail: info@indian-vizitura.hu

Telefon: 06 20/ 321 08 11

Weboldal: https://indian-vizitura.hu/heviz-vizitura/

A kép forrása: indian-vizitura.hu

 

KAJAKSZIGET GYENESDIÁS

Leírás: Egy hely, ahol a leghidegebb téli napokon is vízitúrázhatsz.

Képzeld el, mikor a hőmérséklet a fagypont alá esik, szitál a hó és megérkezel a gőzölgő Hévíz-patak zúzmarával borított partjára. Beszállsz a hajóba, melynek fenekét a 20-25 °C fokos, kristálytiszta víz langyosra melegít. A keskeny patakon evezel, körülvesz az álomszép látványt nyújtó, fokozottan védett természeti táj és élővilág.”

A Kajaksziget csapata szeretettel vár minden sportolni vágyót, akik a Balatont és környékét egy más szemszögből szeretnék megismerni.

További információ: Csiza Bálint, Csiza Márton  +36 30/553-6010

info@kajakszigetbalaton.hu ; www.kajakszigetbalaton.hu 

A kép forrása: kajakszigetbalaton.hu 

 

EURO VÍZITÚRA

Leírás: 1995 óta, baráti társaságunkkal zajló kenus túrákból szerveződött vállalkozás, hazai vízitúrák szervezésével kezdte működését. Kezdetektől felismerve a biztonságos vízitúra alapfeltételeit, komoly tapasztalattal rendelkező vízitúra vezetőkkel és legjobb minőségű felszerelésekkel bonyolítjuk a túrákat. A programjaink nem csupán a hagyományos módon szervezett igen népszerű vízitúrák megvalósulását jelenti, hanem a családok számára biztonságos útvonalon szervezett vízitúrákat, cégek számára kikapcsolódást jelentő kirándulásokat, jó hangulatú biztonságos osztálykirándulásokat, és érdekes csapatépítő programok megvalósítását eredményezi.

Mikor: előre egyeztetett időpontban

E-mail: major.tamas@eurovizitura.hu

Telefon: +36 (30) 204 – 6386

Weboldal: https://eurovizitura.hu/vizitura/heviz-patak/

 

A kép forrása: eurovizitura.hu

 

FODOR VÍZITÚRÁK

Leírás: A Fodorsport a családi túrák specialistájaként a Hévíz-patakon is szervez túrákat a kis-, és nagygyerekes családok számára. Tündérrózsák között evezni különleges élmény és ideális program kezdőknek is. A túra kb. három órás, és bővelkedik kalandokban. Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vízű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

Mikor: decembertől márciusig hétvégenként
E-mail: fodoristvan@fodorsport.hu
Telefon: 06 70 363 0756
Weboldal: https://fodorsport.hu/tura/egynapos-csaladi-tura-a-heviz-patakon-1638619200

A kép forrása: fodorsport.hu

 

VIZITURA.HU

Leírás: A vizitura.hu a meghirdetett időpontokra intézi a Nemzeti Parki engedélyek beszerzését, neked csak jelentkezni kell a túrára. A résztvevők létszáma korlátozott. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

Mikor? szombat-vasárnap, részletes naptárt lásd a weboldalon.

E-mail: info@vizitura.hu

Telefon: 06 70/577-5351

Weboldal: www.vizitura.hu/viziturak/heviz-vizitura/

A kép forrása: vizitura.hu

 

UTAZZ GEOGRÁFUSSAL!

Leírás: Az 5 órás program során mindenkit megtanítunk az evezés fortélyaira, majd szakképzett túravezetőkkel (idegenvezetővel, ökológussal és geográfus egyetemi tanárral) végigevezünk a Hévíz-patakon. A túra végén, Fenékpusztán, a Kis-Balaton kapujában helyi termelőtől származó csörögefánk, forró tea és forralt bor várja a túrázókat.

Igény szerint más időpontokban is szervezünk túrát, minimum 15 fős csoportok számára. Kisebb csoportoknak egyéni ajánlatot küldünk.

A túráinkat igény esetén angol, olasz, illetve előzetes egyeztetéssel német, francia, spanyol és orosz nyelven is kínáljuk.

E-mail: utazzgeografussal@gmail.com

info@hungary-slowtravel.com

Weboldal: www.utazzgeografussal.com/hevizpatak

A kép forrása: utazzgeografussal.com

 

Eventus KenuKlub

Leírás: Cégünk az egyik legsokoldalúbb magyarországi vízitúrás vállalkozás. Belföldi síkvízi, külföldi egzotikus és külföldi vadvízi túrákat szervezünk.
Hajójavító, lapátfaragó, hajóépítő workshopokat, képzéseket, tanfolyamokat, előadásokat tartunk, vízitúra vezetői tanfolyami anyagot, civil vízenjáró tájékoztató anyagot, kenuiskolai film anyagot készítünk. Hamarosan nyomdába kerül az evezve hajtott kishajók formai-funkcionális evolucióját feldolgozó könyvünk, bevezettük Magyarországon a szóló kenuzást, kenuiskolával, freestyle kenuzással, ingyenes és jótékonysági evezésekkel segítünk. Hajót tervezünk, gyerekeket nevelünk, nagyokat álmodunk.
Idei utolsó két túránk 01.27-én és 02.10-én lesz, de csoportos kérésre akár hétköznap is megszervezzük a túrát.
Részvételi díj 10.000.- Ft, mely tartalmazza a Nemzeti Parki engedélyeztetést is.

Email: kenuklub@gmail.com 

Weboldal: www.eventus-vizitura.hu 

Tel.: +36707707153

A kép forrása: Eventus KenuKlub

 

Foglalási információk:

Vízitúrára időpontot foglalni a választott túraszervező által megadott elérhetőségeken lehet. Érdemes minél előbb foglalni, ugyanis hamar megtelnek a meghirdetett időpontok. Lemondási feltételekről ill. rossz időjárási viszonyokkal kapcsolatos információkról tájékozódjon a szervezőknél.

Vízitúrák ára:

A vízitúrák ára túraszervezőnként változik, de alapvetően 8.000 és 10.000 Ft között mozog. A túrák árát a weboldalakra kattintva lehet megtekinteni.

+1.000 Ft

Minden túrázónak be kell fizetnie 1.000 Ft-ot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részére (ezt a túraszervezők szedik össze). Amennyiben egy túraszervezőnél nincs feltüntetve a +1.000 Ft Nemzeti Park díj, akkor érdemes érdeklődni, hogy be van-e építve az árba, vagy pluszban kell-e majd a helyszínen fizetni. Ezt az összeget minden túraszervező kötelezően ki kell, hogy fizesse a Nemzeti Park részére, amikor lejelenti az adott napi vízitúrázók létszámát. A Nemzeti Park engedélyével, egy nap legfeljebb 250 ember evezhet a Hévíz-patakon.

Térkép


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!