Hévízi legendák ösvénye című online foglalkoztató füzetünk az ugyanezen a néven a Hévíz Tourinform Irodában kapható nyomtatott füzet elektronikus verziója.

Online füzetünk célja, hogy úgy ismerkedjetek meg városunkkal, hogy ez Ne­ked és Szüleidnek is élvezetes legyen. Míg Te játékos feladatokat oldasz meg szüleid érdekes és fontos infor­mációkat tudhatnak meg azokról a helyekről, amiken végigkalauzolunk Ben­neteket.

A 12 kiválasztott állomásból álló Legendák ösvénye útvonalát a feladatok sorrendjében követheted. Ha a városban jársz, akár gyalogosan is könnyen teljesítheted, felfedezésére akár több délutánt is rászánhattok.

Minden állomáshelyhez tartozik egy-egy rövid leírás, mely fontos in­formációkat tartalmaz, de ezeknél sokkal érdekesebbek azok a tudnivalók, melyek legendákat és mesés történeteket idéznek fel a helyszínnel kapcsolatban.

Ám e felület leginkább arról szól, hogy közösen fejtsétek meg a talá­nyos kérdéseket és furfangos feladványokat.

Töltsétek ki a lap alján található extra rejtvényt is!

Miért pont ezeket a helyszíneket választottuk?

A Legendák ösvénye helyszínek kiválasztásánál Hévíz három / térben, kor­szakban és tematikában is jól elkülöníthető / területére összpontosítot­tunk.

Első helyszínünk, összesen 5 állomásponttal a Festetics uradalom egykori területével esik egybe. I. Festetics György nevéhez fűződik a tó csodatevő hatásának felismerése, valamint az első fürdőház megépítése. Ő volt, aki sokat tett a mai véderdőért is.

A séta második szakasza a régi településre, Szentandrásra kalauzol Benneteket, melynek nevét először a múlt század elején Hévízszentandrásra, majd pedig az Egregyi egyesítés után a mai Hévízre változtatták. Aki ezen területet bejárja, megismerkedhet városunk számos szobrával, fontos in­tézményével és kikapcsolódási lehetőségekkel.

A Legendák ösvényének utolsó szakasza Hévíz legősibb épített emléke­inél, a Római kori romkertnél, az Árpádkori templomnál, és végül az Egregyi borhegyen ér véget, ahol finomabbnál finomabb helyi ételeket és italokat kóstolhattok meg.

Hévízen azonban ennél sokkal több felfedezni való vár Rátok, számos mű­alkotás, szép épület, templomok, kisebb-nagyobb terek és szökőkutak, ahol számos kis csodára bukkanhattok.

A füzetben található információk Dr. Szántó Endre: Hévíz és környé­ke című könyvéből származnak, a felidézett meséket pedig a Hévízi Mesék mesekönyvben olvashatjátok el.

Megoldás helyes
firstlogo.jpg
szchenyi_terv_logo.jpg
htmde_hu.jpg