HÉVÍZ.HU / Hírek / Ki csókolta meg Hópihét, a lánymalacot?

Ki csókolta meg Hópihét, a lánymalacot?

szerkesztve: 2014. április 01., kedd - 15:05 | forrás:

Szálinger Balázs békává csókolt malaca nyerte el a drámaíró verseny fődíját.

Első alkalommal rendeztek külön versenyt a bábokra írt műveknek a XIX. Magyar Drámaíró Versenyen. A békéscsabai költői versengésen Szálinger Balázs költő, drámaíró, a Hévíz című művészeti folyóirat szerkesztője a Hópihe csókja című bábjátékával elnyerte az első díjat a Tarján Tamás vezette szakmai zsűritől, s ő vihette haza a debreceni Deszka fesztivál zsűrijének különdíját is. 


-      - Este 8-kor kaptuk a témát (ez a 4-es metró volt); el kellett vonulni egy szobába, ahol az írással foglalkoztunk – árulta el a verseny részleteiről Szálinger Balázs.


Némi motivációt jelentett az a zsák édesség, melyet a bábszínháztól kaptak, s kezdődhetett a szellemi munka.

 

bb_csapat.jpg


-       - Hajnali 3-ig bírtam az írást, nem fejeztem be ugyan a darabot, de lefeküdtem, 6-kor azonban ébresztettem magam, s „kipihenten” sikerült is egy óra alatt befejezni.


A színdarab témájáról Szálinger Balázs elmondta: malacokról szól, akik metróalagutat ásnak. A Hópihe nevű lánymalacot valaki megcsókolja a sötétben, a tettet azonban az illető nem vallja be. Hópihe békává változik ettől a csóktól, és ezt a bonyodalmat, valahogy meg kell oldani úgy, hogy közben az alagutat is ki kell ásni reggelre.

 

bb.jpg


Dióhéjban tehát ennyi a történet. A színjátékot helyi és kecskeméti bábszínészekből álló csapat azon melegében színpadra is állította, a rendező a nagyon fiatal Hoffer Károly volt, aki a Budapest Bábszínházban menő Fehérlófia című Szálinger-darabban mint színész és zenész szerepel. A szöveg sokat változott a próbák alatt, így egy valóban színpadképes változat született, melyet a zsűri is nagyra értékelt.

 

 

Megosztás
Címkék
HÉVÍZI SZÁLLÁS ÉS AKCIÓ KERESŐ
1-25   26-50   51-75   76-100   101-125   126-150 >>
  • Hírlevél
  • Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!