Hévíz, az élet forrása!
Hévízi szállások, programok és hírek Hévíz város turisztikai honlapján
20 °C
0 km/h
Hévízi tó bent 34 °C
Hévízi tó kint 32 °C
Válasszon nyelvet!
Wählen Sie Sprache!
Select a language!
Выберите язык!
Vyberte svůj jazyk!
Sélectionnez votre langue!
Välj ditt språk!
Scegli la tua lingua!
选择一种语言
Velg ditt språk!

Gyalogtúrák

Sétával az egészségért

A gyalogtúra nem igényel felkészülést vagy sporteszközöket. A természetbe vágyó kirándulók akár egyénileg is felfedezhetik az erdőkben gazdag környéket.

Év elején a tavasz az első időpont, amikor óhatatlanul mindenkinek eszébe jut hogy útra keljen, megfürödjön a langyos napsütésben, és jókorát szippantson a friss, virágillatú levegőből. Ilyenkor szinte mindegy is, hogy merre veszi az irányt, az a fontos, hogy a szabadban legyen.

A Nyugat - Balatoni régió, azon belül a Kis-Balaton és a Balaton-felvidék egyedülálló természeti kincseivel, Hévíz és erdőkben gazdag környéke kiváló lehetőséget nyújt mindazok számára, akik hajlandóak néhány napot arra szánni, hogy bebarangolják ezt a vidéket.

 

 

DSC_0520_550.jpg

 

Manapság már egyre elterjedtebb a speciális botokkal történő gyaloglás, vagyis a nordic walking. Az idősebb korosztályú vendégeinknek ajánljuk ezt a mozgásformát, mert így nem csak a lábakat terheli, hanem a felsőtestet is megmozgatja. A nordic walking bárhol űzhető sport. Legjobb természetesen a szabadban, kellemes környezetben, jó levegőn gyalogolni: így fokozottan érvényesül a nordic walking stressz-csökkentő hatása is, javul az állóképesség és a testtartás.

A Tourinform iroda szervezésében lehetőség van szervezetten is nordic walking túrán részt venni, ahol oktató segítségével megtanulhatja az alap mozgásformát, miközben érdekes információkat hallhat a környékről és Hévízről. Kitűnő családi és közösségi sport, ezért különösen javasolt azoknak, akik nagyobb társasággal érkeznek, vagy akik nem szívesen sportolnak egyedül.

Ha Önnek nincs nordic walking botja, az se vegye el a kedvét, mert oktatónknál bérelhet botot. A program részleteiről érdeklődjön a Tourinform irodában.

 

Legkedveltebb nordic walking útvonal a másfél óra alatt bejárható, mintegy 6 km-es túra a Hévíz Véderdő – Nemesbük – Egregyi pincesor útvonalon.

 

Nagy kirándulásokat tehet a városon kívül is: a Keszthelyi-hegység számtalan természeti csodát rejt magában, melyet jelölt, kitáblázott túraútvonalakon keresztül fedezhet fel.

 

Töltse le a térségi térképeket, melyeken minden fontos útvonal jelölésre került.

Keszthelyi-hegység túratérkép


Keszthelyi_hegyseg_550.jpg

 

Bejárná gyalogosan a Kis-Balaton környékét is? Ajánljuk figyelmébe a térségi gyalogtúra térképet, melynek segítségével az egész Nyugat-Balatoni térséget felfedezheti. A térkép hátoldalán leírások segítik a táj megismerésében.

 

Útvonal tippek:

  • Hévíz – Egregy – Alsópáhok – Hévíz (8 km)
  • Hévíz - Berki sétaút, tanösvény (2,5 km)
  • Hévíz – Cserszegtomaj Margit kilátó – Hévíz (3 km)
  • Hévíz – Cserszegtomaj Várszínház – Hévíz (4 km)
  • Hévíz – Keszthely Balatonpart – Hévíz (8 km)
  • Hévíz – Cserszegtomaj – Keszthely Kertváros – Hévíz útvonal (12 km)
  • Hévíz – Karmacs – Hévíz (15 km)

 

Ha nem szeretne, vagy nem áll módjában messzebbre kirándulni, akkor javasoljuk járja be a tavat körülölelő sétautat. Az erdőben és az ösvényeken való tájékozódást táblák és jelölések segítik. Megismerheti a Véderdő különleges állat-, és növényvilágát.

 

 

Jó sétálást kívánunk!

Programok

Keresés

Hévízi szállás kereső
Érkezés dátuma
Elutazás időpontja