Közérdekű közlemény - földi szúnyoggyérítés 2023. május 22.

Hévíz Város Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezete értesíti Hévíz város lakosságát, hogy a Szerocor Konzorcium 1119 Budapest, Etele út 57. I. em. (Tel.: 06- 62/438-239, e-mail: info@szempair.hu) Hévíz város területén földi úton történő szúnyoggyérítési munkálatokat végez.

Közérdekű közlemény - földi szúnyoggyérítés 2023. május 22.

Munkavégzés időpontja:

  1. május 22. (napnyugta utáni időszakban)

 

Tartalék időpontok (rossz idő esetén):

  1. május 23-24. (napnyugta utáni időszakban)

 

Az első dátum az irtás tervezett napját jelenti, akadályoztatás esetén (erős szél, eső, köd, lehűlés, stb.) a kezelést a további napokon végzik. Amennyiben a tervezett időpontokban nem tudják elvégezni az irtást, akkor a tartalék időpontokban történik a munkavégzés.

 

Alkalmazott készítmény:

Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy

Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum

 

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Hévíz, 2023. május 18.

Gönye József

igazgató

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!