HÉVÍZ.HU / Hévíz / Hévízi TDM Egyesület

Hévízi TDM Egyesület

Hévizi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület

A Hévíz TDM Egyesület a vendégek magas színvonalú kiszolgálását hivatott feladatként teljesíteni annak érdekében, hogy elégedettségüket növeljük Hévízen vagy a térségben tartózkodásuk alkalmával.
Egyesületünknek jelenleg közel 100 tagja van, a tagság szinte lefedi a turizmushoz kapcsolódó valamennyi szolgáltatási ágazatot, ami Hévíz turizmusát jellemzi.
Legnagyobb arányban a szálláshelyek képviseltetik magukat, de a  szállodák, magánszállásadók mellett éttermek, kávézók, utazási irodák és olyan szolgáltatók is csatlakoztak az egyesülethez, mint autókölcsönző, buszvállalkozások, gyógy- és beauty szolgáltatók, aktív turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások, kereskedelmi egységek.


A TDM Egyesület fő tevékenységei közé tartozik:

  • a város marketing tevékenységeinek koordinálása, helyi kiadványok, térképek, információs füzetek szerkesztése és kiadása a befizetett tagdíjakból és önkormányzati támogatásból.
  • a vendégek komfortérzetét biztosító szolgáltatások megteremtése, ide tartozik például a Tourinform Iroda üzemeltetése vagy a Touch Info pultok működtetése is, de náhény saját rendezvényt is szervezünk, melyek mindig a helyi termékek, értékek bemutatását hivatottak a közönség elé tárni
  • turisztikai fejlesztések elősegítése pályázati források bevonásával, amihez jelentősen hozzájárultak a 2009-ben és a 2011-ben elnyert TDM pályázataink. Ez utóbbi projektet 2013. novemberében zártuk. Részleteiről aloldalunkon tájékozódhatnak.

Az Egyesület üzemelteti a városközpontban lévő Tourinform Irodát, ami abban segít, hogy a Hévízre érkezők első kézből kapjanak meg minden fontos információt Hévíz látnivalóiról, a szórakozási lehetőségekről, programokról és egyéb szabadidős kikapcsolódási lehetőségekről, e mellett pedig akár meg is vásárolhatják belépőjegyeiket a kulturális rendezvényekre, vagy sporteszközöket kölcsönözhetnek az ittlétük ideje alatt.

Kérjük, térjen be nyaralása alatt egy kis látogatásra a hévízi Tourinform irodába, és tapasztalataival segítse munkatársaink munkáját, valamint kérjen tőlük információkat városunkról.

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. § szerint  a civil szervezet köteles a jóváhagyásra jogosult testület által elfogadott beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét – kötelező könyvvizsgálat esetén a könyvvizsgálói záradékot vagy a záradék megadásának elutasítását is tartalmazó független könyvvizsgálói jelentéssel együtt – az adott üzleti év mérleg fordulónapját követő ötödik hónap utolsó napjáig letétbe helyezni és közzétenni, kötelező könyvvizsgálat esetén ugyanolyan formában és tartalommal, mint amelynek alapján a könyvvizsgáló a beszámolót felülvizsgálta.

A Hévízi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület a közzétételi kötelezettségének ezúton tesz eleget.

Hévíz TDM Egyesület egyszerűsített 2016. évi beszámoló mérlege

Hévíz TDM Egyesület 2016. évi tevékenysége

Hévíz TDM Egyesület egyszerűsített 2015. évi beszámoló mérlege

Hévíz TDM Egyesület 2015. évi tevékenysége

Hévíz TDM Egyesület egyszerűsített 2014. évi beszámoló mérlege

Hévíz TDM Egyesület 2014. évi tevékenysége

Hévíz TDM Egyesület egyszerűsített 2013. évi beszámoló mérlege

8380 Hévíz, Rákóczi utca 2.
Tel.: 06 83/540-131
Fax.: 06 83/540 132
E-mail: heviz@tourinform.hu

Szakmai gyakorlat Hévízen a Tourinform Irodában!

Csatlakozz Te is a Hévíz Tourinform Iroda csapatához nyári gyakorlatod idejére!

2017. évre a Hévíz TDM Egyesület és az általa működtetett Tourinform Iroda jó kommunikációs képességgel, nyelvtudással rendelkező hallgatókat vár, akik információt nyújtanak a turistáknak, segítőkészek és kreatívak, és betekintést nyerhetnek Hévíz város marketinges feladataiba is.
Előny: több hetes gyakorlati idő, orosz, német, angol vagy egyéb nyelvtudás, számítógépes ismeret.


Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a következő elérhetőségeken van lehetőséged:
Nagy Alexandra / Hévíz TDM Egyesület titkár, irodavezető
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.
E-mail: info@hevizmarketing.hu
Telefon: 83/540-131

Pályázati híreink

A HÉVÍZ TDM EGYESÜLET AZ NYDOP-2.3.1/B-11-2011-0006 SZÁMÚ, TDM EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TOVÁBBI ERŐSÍTÉSE HÉVÍZEN ,,AZ ÉLET FORRÁSÁNÁL" CÍMŰ PÁLYÁZAT ELÉRT EREDMÉNYEI:

A projekt 2011.08.01-jén vette kezdetét és 2013.11.30-án zárult. A projekt tervezett összköltsége 101.137.366 HUF volt, 78,2 %-os támogatási intenzitással. A projektben vállalt kötelezettségeket végül 96.251.836 HUF-ból sikerült megvalósítani, így a ténylegesen lehívható támogatás összege 75.268.597 HUF, az önrész összege 20.928.241 HUF, és nem került felhasználásra 4.885.530 HUF.

2011-ben, haszongépjármű, irodatechnikai eszközök, 3D televízió kerültek beszerzésre, majd a TDM szervezet fejlesztése és egy vendégelégedettségi kutatás készültek el.

A 2012-es évben sátort, mobil színpadot és irodai szoftvert vásároltunk, az Egyesület tagjai számára nyelvtanfolyamokat és térségi ismeretszerző tanulmányutakat szerveztünk. Ezen kívül egrendezésre került a Nyári Ízvarázs és a Téli Gourmet fesztivál, melyek helyi termelők bemutatkozására adtak lehetőséget. Az Egyesület részt vett az Utazás Kiállításon, valamint ebben az évben belföldi TV kampány és Google Adwords kampányok segítették a pályázat keretében Hévíz minél szélesebb körű ismertté tételét. Tagjaink számára angol, német és orosz nyelvtanfolyamokat indítottunk és részt vehettek belső study touron is.

2013-ban, a projekt zárásának évében valósult meg a Legendák ösvénye átfogó projektelem, melynek keretében foglalkoztató füzetet jelent meg, ugyanezen kiadvány 4 nyelvű online változata is elérhetővé vált, ill. térplasztikák készültek a legendák ösvénye túra bejárásához. Nagy sikert aratott a HéVízió amatőr kisfilmpályázat, valamint elkészült a 3D gömbpanoráma túra, mely különböző évszakokban mutatja be a várost.  3 túraútvonallal elindult a Pocket Guide okostelefon-alkalmazás, és forgalomba hoztuk az immár térségi szintű Hévíz Card+ plasztikkártyákat, valamint a hozzájuk kapcsolódó leolvasó terminálokat. A vakok és gyengén látók örömére gyengén látó prospektus és Braille térkép terepasztal készült, melyek a városa érkezők jobb tájékozódását segítik. A nyelvtanfolyamoknak új csoportjai indultak, e mellett ügyfélszolgálati tréningek és további belső ill. belföldi tanulmányutak is bonyolódtak a tagok részvételével. Az üzleti marketing tevékenység részeként ismételten TV kampányok és Google Adwords kampányok kerültek lebonyolításra, de az MT Zrt-vel együttműködve is létrejöttek megjelenések, study tourok, valamint ismételten részt vettünk az Utazás Kiállításon. Ezen kívül megvalósult a kötelező TDM szervezet átvilágítás és könyvvizsgálat is. Mindeközben a helyi televízióval meglévő keretmegállapodásunk értelmében a lakosság is folyamatos tájékoztatást kapott a támogatott programokról, fejlesztésekről.

Visszajelzések alapján a megvalósított pályázatot mind a megvalósító szervezet, mind tagjaink, mind a környező lakosság szempontjából pozitívan értékelhetjük. A tervezett tevékenységeket maradéktalanul sikerült megvalósítani a tervezettnél még jóval költséghatékonyabb módon, sok esetben pedig átcsoportosításokkal, időközi módosításokkal igyekeztünk realizálni a megvalósítandó tevékenységek költségeit vagy akár tartalmát.

A megvalósított pályázat terveink szerint mind rövid, mind pedig hosszú távon képes szolgálni a térség népszerűbbé tételét és növeli vendégeink elégedettségét, ez által pedig hozzájárulhat a városunkban eltöltött vendégéjszaka szám növekedéshez.

Korábbi hírek

[SAJTÓKÖZLEMÉNY a Hévíz TDM Egyesület projektzáró rendezvényéről]
2013. november 29-én projektzáró rendezvényen mutatta be a Hévíz TDM Egyesület az NYDOP-2.3.1/B-11-2011-0006 számú, TDM együttműködések további erősítése Hévízen „az élet forrásánál” című pályázat elért eredményeit.

A jelen levőket Horváth Orsolya, a Hévíz TDM Egyesület elnöke köszöntötte, majd Berta-Tóth E. Manuéla projektmenedzserrel közösen egy látványos prezentáció keretében mutatták be a pályázat részleteit. Megtudhattuk, hogy a projekt tervezett összköltsége 101.137.366 HUF volt, 78,2 %-os támogatási intenzitással. A projektben vállalt kötelezettségeket végül 96.192.960 HUF-ból sikerült megvalósítani, így a ténylegesen lehívható támogatás összege 75.211.735 HUF, melyből 63.431.804 HUF kifizetése már jóváhagyásra is került, és részben megérkezett.

De pontosan mi is valósult meg ebből az összegből a 2011. augusztusi projektkezdés óta?

2011-ben, haszongépjármű, irodatechnikai eszközök, 3D televízió kerültek beszerzésre, majd a TDM szervezet fejlesztése és egy vendégelégedettségi kutatás készültek el.

A 2012-es évben sátort, mobil színpadot és irodai szoftvert vásároltak, az Egyesület tagjai számára nyelvtanfolyamokat és térségi ismeretszerző tanulmányutakat szerveztek. Ezen kívül megrendezésre került a Nyári Ízvarázs és a Téli Gourmet fesztivál, melyek helyi termelők bemutatkozására adtak lehetőséget. Az Egyesület részt vett az Utazás Kiállításon, valamint ebben az évben belföldi TV kampány és google adwords kampányok segítették a pályázat keretében Hévíz minél szélesebb körű ismertté tételét.

2013-ban, a projekt zárásának évében valósult meg a Legendák ösvénye átfogó projektelem, melynek keretében foglalkoztató füzetet jelent meg, ugyanezen kiadvány 4 nyelvű online változata is elérhetővé vált, ill. térplasztikák készültek a legendák ösvénye túra bejárásához. Nagy sikert aratott a HéVízió amatőr kisfilmpályázat, valamint elkészült a 3D gömbpanoráma túra, mely különböző évszakokban mutatja be a várost. 3 túraútvonallal elindult a pocket guide okostelefon alkalmazás, és forgalomba hozták az immár térségi szintű Hévíz Card+ plasztikkártyákat, valamint a hozzájuk kapcsolódó leolvasó terminálokat. A vakok és gyengén látók örömére gyengén látó prospektus és Braille térkép terepasztal készült, melyek a városba érkezők jobb tájékozódását segítik. A nyelvtanfolyamoknak új csoportjai indultak, e mellett ügyfélszolgálati tréningek és további tanulmányutak is megszervezésre kerültek a tagok részvételével.

Az üzleti marketing tevékenység részeként TV kampányok és google adwords kampányok kerültek lebonyolításra, de az MT Zrt-vel együttműködve is létrejöttek megjelenések, study tourok, valamint ismételten részt vettünk az Utazás Kiállításon. Ezen kívül megvalósult a kötelező TDM szervezet átvilágítás és könyvvizsgálat.

A fenti eredmények mögött rengeteg munka áll, melyért Horváth Orsolya köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett benne, külön kiemelve a projektet összefogó TDM menedzsereket és az Egyesület korábbi elnökeit.

Az este további részében a Játékszín Társulat az ugyancsak pályázati projektelemként megvalósult Dr. Szántó Endre: A Tündértó titka című meséjét adta elő zenés, táncos mesejáték formájában, majd pezsgős koccintással ünnepeltek az egybegyűltek.

Megosztás
HÉVÍZI SZÁLLÁS ÉS AKCIÓ KERESŐ
1-25   26-50   51-75   76-100   101-125   126-150 >>
  • Hírlevél
  • Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!