Természetes hogy biztonságos

Biztonsági intézkedések, amire készüljön, ha a közeljövőben Hévízre érkezik

 

Hévízi Tófürdő

A Hévízi Tófürdő május 9-től újra fogad látogatókat, kinyitott a Festetics Fürdőház és a dr. Schulhof sétán felöli főbejárat is. Üzemelnek a nyári öltözők, de szükség esetén lehet használni a beltéri öltözőket és tusolókat is, ahol a tusolók egy része a biztonsági távolság miatt le van zárva, öltözőszekrényeket pedig a dolgozók adnak ki, szekrény kihagyásokkal. 2020. június 21-e óta már a beltéri fürdőzésre is van lehetőség és újra használhatók a kültéri gyerekmedencék. Pünkösd óta újra lehet sétálni a Schulhof Vilmos sétány tó felőli szakaszán, és a Tófürdő főbejárata is elkészült. A 4,4 hektár vízfelület és az azt körülölelő parkban minden gond nélkül tartható a 1,5 méter biztonsági távolság. A napozóágyak az előírt távolságban rögzítve vannak, a mozgathatók esetében a személyzet ellenőrzi a távolságot, szükség esetén kérni az áthelyezést.

A Hévízi-tó az ország legnagyobb természetes gyógyvizes szabadtéri fürdője. A hévízi szállodák többsége már nyitva van, mind a kinti, mind a benti, beleértve a gyógyvizes medencéket is, már üzemelnek.

 

Hévízi Termelői Piac

A Hévízi Termelői Piac heti három alkalommal kedden, szombaton (7-13 óra között), csütörtök (13-18 óra között) tart nyitva. A piacon június 20-tól megszűnt az idősávos  korlátozás, a látogatók korosztálytól függetlenül, bármikor érkezhetnek a piacra. A piacon egyenlőre még kötelező a maszk használata.

 

Élelmiszerüzletek, pékségek, éttermek és kávézók

A hévízi élelmiszerüzletekbe, pékségekben és gyógyszertárakban is megszűnt június 19-étől az idősávos korlátozás. A maszk használata továbbra is mindenütt kötelező. Az éttermek és kávézók teraszai és belső helyiségei is kinyitottak, csak a személyzet részére kötelező a kesztyű és a maszk használata.

 

Hévízi Tourinform Iroda

A Hévízi Toruriform Iroda május 25-től fogad vendégeket, egyszerre csak egy vendég tartózkodhat az irodában, a vendégeket és a Tourinformos dolgozókat plexi védi. A vendégek számára kihelyezésre került kézfertőtlenítő, a vendégek számára kötelező a maszk használata.

 

 

Szállodák

 • A szállodák vezetősége COVID-19 AKCIÓTERV-et készített.
 • A szálloda személyzete köteles maszkot vagy plexi arcvédő pajzsot viselni.
 • Ahol sorban állas fordulhat elő, ott 1,5 méterenként jól látható jelzéssel biztosítják, hogy tartható legyen a várakozó vendégek között a távolság.
 • Közösségi tereket, a pultokat a főbejáratokat, a lobbyt, az asztalokat, és minden gyakran érintett felületeknek virucid fertőtlenítése naponta minimum három alkalommal megtörténik. Naponta alkoholos fertőtlenítőszerrel tisztítják azokat a felületeken, melyeket kézzel gyakran érintenek (pl. az ajtókilincsek, korlátok, villanykapcsolók stb.)
 • Korlátozzák a liftek befogadóképességét.
 • Lehetőség szerint a szobákat 12 óráig „pihentetik” a következő vendég érkezése előtt.
 • Több szállodában igyekeznek megoldani a kontaktmentes regisztrációs űrlap kitöltését.
 • Foglalások korlátozása/maximalizálása egy-egy idősávban a zsúfoltság elkerülésére.
 • A'la carte esetben előzetes foglalást, büfé étkezéseknél külön turnusokat terveznek.
 • a külső és belső wellness medencék már üzemelnek, a gyógyvizes medencéket is már lehet használni
 • kúracsomagokat már lehet igénybe venni
 • a wellness kezelések jelentős része üzemel, a szauna használatban lehet tapasztalni egyéni korlátozásokat

 

Hévízi Szentlélek Templom

A Hévízi Szentlélek Templomban a Veszprémi Érsekség rendelkezéseinek útmutatása szerint a szentmisék a korábban megszokott rend szerint zajlanak. A Hévízi Református Gyülekezet szintén várja a híveket az Istentiszteletekre.

 

A közösségi helyeken, mint piac, éttermek, szállodák, templomok a külső és belső közösségi terekben kézfertőtlenítőt helyezek ki, mind a belső, mind a külső tereket folyamatos fertőtlenítik.

A szállodák és egyéb kereskedelmi szálláshelyek a koronavírus-járvány szempontjából nem veszélyesebbek, mint más közforgalmi területek. (COVID-19 Kézikönyv)

 

Kapcsolódó cikkek


Hévíz szeretettel vár, újra!

Hévíz szeretettel vár, újra!

2020. május 20. 11:27

59, mindeddig példátlan üzemszüneti nap után, május első hete óta, újra várja vendégeit Hévíz!

Óvatos nyitás, 30°C-os gyógyvízű tó, kellemes strandidő és újra élettel megtöltött utcák és teraszok Hévízen

Óvatos nyitás, 30°C-os gyógyvízű tó, kellemes strandidő és újra élettel megtöltött utcák és teraszok Hévízen

2020. május 08. 17:39

Több mint 7 heti bezárás után, május 9-én 9 órakor az előírt biztonsági intézkedések betartásával kinyit a Hévízi Tófürdő szabadtéri része. A vendégeket kérik a higiéniai szabályok betartására, a kültéri zuhanyzók használatára. Az épület fedett részét folyamatosan fertőtlenítik.

A Hévízi-tó a zárt ajtók mögött

A Hévízi-tó a zárt ajtók mögött

2020. április 24. 14:45

Március 18. óta a Hévízi Tófürdő átmeneti időre üzemszünetet tart, a Schulhof sétányon április 4-e óta az átvezető gyalogos forgalom átmenetileg nem lehetséges.

Szorgos kezek dolgoznak a zárt ajtók mögött

Szorgos kezek dolgoznak a zárt ajtók mögött

2020. április 16. 18:26

Hévíz most csendes, tavaszi madárcsicsergésben ringatózik a több ezer csodás tulipán a város sétányain, terein. Lassan zöldbe borul a természet, méhek döngicsélnek a magnóliafák körül és magányosan úszkálnak a vadkacsa és kisvöcsök családok a Hévízi-tó vízén.

Kérdése van, elakadt?

Hívja kollégánkat a +36 83 540 131-es telefonszámon!