
Elsőre talán nem is gondolnád, hogy a Balaton közelében, a zalai dombok között mágikus ízélményre lelhetsz – pedig a hír igaz! A felsőpáhoki KakasBonbon csokoládéműhely egyszerre repít távoli tájakra és hív haza, a helyi ízek világába. A csokoládé héja finoman roppan, a töltelék elolvad a szádban. Minden, ami egy emlékezetes kóstoláshoz kell.
A KakasBonbon története több mint 15 éve indult, amikor Szabó János és Tésenyi Andrea hátrahagyták korábbi életüket, és új otthont, ezzel pedig új hivatást talált: a csokoládékészítést.
A Kakasbonbon szélkakasa is régről eredeztethető, ugyanis a máriagyűdi parasztház tetején díszelgett, ami azóta iránytűként vezeti a Szabó családot a csokoládékészítés rejtélyes világában.
János, Andrea és lányuk Julcsi a Kakasbonbon küldetését Máriagyűdről Sopronba vitték, majd a szélkakas végül Felsőpáhokra vezette őket, a környékbeliek és az utazók legnagyobb örömére. Itt találod most a műhelyt és a bonbonpatikát.
A csokoládék készítéséért Andrea felel, aki nemcsak a szükséges szaktudást szerezte meg, hanem megvan benne az a finom érzék is, ami az igazán karakteres, emlékezetes ízekhez és formákhoz kell. A bonbonkészítés számára nem munka, hanem egyfajta meditáció.
A KakasBonbon kínálatában több mint 70-féle íz szerepel, amik nem mind egyszerre elérhetők, hanem a szezonoknak megfelelően kóstolhatók. A bonbonok napról napra frissen készülnek, mert Andreáék így tudják garantálni, hogy az aromák megőrizzék maximális intenzitásukat.
Az ízek az évszakok ritmusát követik: szüret idején előtérbe kerül a szőlő, télen a testesebb kakaós variációk dominálnak, nyáron jönnek a citrusok és a bogyós gyümölcsök.
Andrea bonbonokat, táblás tej- és étcsokoládékat, forró csoki golyót és az ünnepekhez hangolva különböző formákat is készít.
A csokoládékban közös, hogy mindössze három egyszerű összetevőből állnak: kiváló minőségű termőhelyszelektált kakaóbabból, tejszínből (vagy annak laktózmentes alternatívájából), és az adott gyümölcs, fűszer természetes aromájából.
A kakaóbab a világ legkülönfélébb tájairól érkezik – olasz, francia, spanyol, vietnámi, dél-amerikai ízvilágot idéz –, de a töltelékek általában lokális alapanyagokból állnak össze. A receptúrák letisztultak és egyszerűek, úgy mint a díszítések.
A felsőpáhoki otthonukban kialakított üzlet, csokiműhely, terasz és pincetér lehetőséget ad arra, hogy megkóstold a remekműveket, és megismerd a készítőket.
De érkezhetsz Bor & Bonbon eseményekre is, ahol egy-egy bor/bonbont borokkal párosítanak, amiből kinek egy görbe este, kinek egy világra szóló ízutazás kerekedik ki.
Törökmogyorós Kakasbonbon tábla
A pirított törökmogyoró a Cserszegtomaji Finomságok portájáról érkezik – gondosan válogatott, kisüzemi pörkölésű mogyoró, amely természetes aromájával teszi teljessé a KakasBonbon táblás csokoládé ízélményt.
A csokoládé termőhely szelektált kakaóbabból készült csokoládé cseppeket Andrea finom mozdulatokkal, kézi temperálás követően önti táblás formákba. .
A magas kakaótartalomnak köszönhetően nemcsak ízében, hanem egészségmegőrző hatásában is különleges: a benne található flavonoidok és antioxidánsok jó hatással vannak az emberi szervezetre.
Ebben a táblás csokoládéban két világ alkot tökéletes harmóniát: a zalai dombokon termett törökmogyoró és a több ezer kilométerről érkező prémium kakaóbab.
Ahol a termékeket beszerezheted:
További információ és elérhetőség: