Szúnyoggyérítési munkálatok

Hévíz Város Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezete értesíti Hévíz város lakosságát

Szúnyoggyérítési munkálatok

A Szerocor Konzorcium 1119 Budapest, Etele út 57. I. em. (Tel.: 06- 62/438-239, e-mail: info@szempair.hu) Hévíz város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkálatokat végez.

Munkavégzés időpontja:

2023. június 13. (napnyugta utáni időszakban)

Tartalék időpontok (rossz idő esetén):

2023. június 14-15. (napnyugta utáni időszakban)

 

Az első dátum az irtás tervezett napját jelenti, akadályoztatás esetén (erős szél, eső, köd, lehűlés, stb.) a kezelést a további napokon végzik. Amennyiben a tervezett időpontokban nem tudják elvégezni az irtást, akkor a tartalék időpontokban történik a munkavégzés.

 

Alkalmazott készítmény:

Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy

Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum

 

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Hévíz, 2023. június 8.

Gönye József

igazgató

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!