HÉVÍZ.HU / Hírek / Svájci - Magyar Konferencia

Svájci - Magyar Konferencia

szerkesztve: 2013. május 08., szerda - 11:01 | forrás:

Háromnapos konferenciát tartanak Hévízen a magyar Érted és Veled Alapítvány és a Svájci Idősügyi Tanács szervezésében a Danubius Health Spa Resortban.

Háromnapos konferenciát tartanak Hévízen a magyar Érted és Veled Alapítvány és a Svájci Idősügyi Tanács szervezésében a Danubius Health Spa Resortban.

 

-  Egy lehetőséget adott a Svájci Államszövetség, hogy magyar és svájci partnerekkel közösen egy programot szervezzünk. A konferencia alkalmat teremt személyes találkozásra és tapasztalatcserére a magyar és a svájci idősebb generáció ellátásairól. Bemutatásra kerülnek az időspolitika alakítását szolgáló jó gyakorlatok. Összehasonlítjuk a demográfiai tényezőket, az időskori aktivitásokat. A konferencia a Sváci – Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg- mondta Sipos Erika az Érted és Veled Alapítvány projektmenedzsere.

 

 

DSC_0446.JPG
A résztvevők megtöltötték a konferencia helyszínéül szolgáló termet.

 

 

A konferencia megnyitóján köszöntőt mondott Prof. Dr. Szolcsányi János az Érted és Veled Alapítvány kuratóriumi elnöke, majd Kepli József János, Hévíz alpolgármestere méltatta a programot. Az alpolgármester beszámolt a résztvevőknek Hévíz eddigi pozitív eredményeiről a turizmus területén, kiemelte a Hévíz-Balaton Airport fontosságát. Elmondta, hogy szeretnének a közeljövőben olyan kapcsolatok kiépíteni, melyek eredményeképp a sármelléki repülőtéren Svájcból érkező gépek is landolnának, valamint azt, hogy testvérvárosi kapcsolat kialakítását tervezik svájci településsel.

 

 

DSC_0469.JPG
Kepli József alpolgármester úr kiemelte a Svájci - Magyar kapcsolat jövőbeli lehetőségeit.

 

 

Jean-Francois Paroz, a Svájci Államszövetség magyarországi nagykövete köszöntőjében az eddigi svájci-magyar együttműködések erősítését hangsúlyozta.

 

 

-  Svájc azon dolgozik, azon próbál segíteni, hogy a bővített Európai Unión belül található gazdasági és szociális egyenlőtlenségek kiegyenlítésre kerüljenek. Magyarországon 39 projekt kerül támogatásra, ami összesen 31 milliárd forintot jelent. Ez az alap különböző partnerkapcsolatok kiépítésére szolgál svájci és magyar települések, egyesületek között, erre jó példa a hévízi nyugdíjas konferencia is. Nagykövetként örömömre szolgál ennek a partneri kapcsolatnak kialakítása Hévízen. A szoros, közös munkához fontos, hogy a kooperáció és az együttműködés helyi és személyes szinten is működjön. - mondta a nagykövet.

 

 

DSC_0519.JPG
Az együttműködésnek helyi és személyes szinten is müködnie kell - mondta a Nagykövet.

 A háromnapos konferencia plenáris ülésein mutatkozik Svájci Idősügyi Tanács, szó lesz a balneoterápiáról, a magyar és svájci nyugdíjrendszerről, egészségbiztosításról, időskori ápolásról.Tóth András / Forrás

Megosztás
Címkék
HÉVÍZI SZÁLLÁS ÉS AKCIÓ KERESŐ
1-25   26-50   51-75   76-100   101-125   126-150 >>
  • Hírlevél
  • Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!