Hévíz, az élet forrása!
Hévízi szállások, programok és hírek Hévíz város turisztikai honlapján
26 °C
3 km/h
Hévízi tó bent 34 °C
Hévízi tó kint 32 °C
Válasszon nyelvet!
Wählen Sie Sprache!
Select a language!
Выберите язык!
Vyberte svůj jazyk!
Sélectionnez votre langue!
Välj ditt språk!
Scegli la tua lingua!
选择一种语言
Velg ditt språk!

Reumás panaszok kezelése Hévízen II.

Vissza

Orvos válaszol rovatunkban Dr. Kulisch Ágotával megkezdett beszélgetésünket folytatjuk – előző cikkünkben tájékozódtunk arról hogyan alakulnak ki a reumás betegségek, hogy előzhetők meg, milyen szövődményei vannak. Aktuális írásunkban beszámolunk arról, milyen gyógymódokat alkalmaznak, milyen hévízi kezelésekkel javíthatunk a reumás megbetegedéseken.

 

Milyen gyógymódok ismertek a reuma kezelésére? Kigyógyulhatunk-e?
Ízületi gyulladás esetén a betegség kimenetele szempontjából fontos a gyors, hatékony elsősorban gyógyszeres kezelés. Ebben a stádiumban a fizioterápiás kezelések a gyulladás megszűntetését követően kapnak szerepet. Egyre szélesebb a választható, hatékony gyógyszerek listája. A kezelési irányelvek, módszertani levelek segítséget adnak a megfelelő terápia kiválasztására. Természetesen a betegek reakciója az adott gyógyszerre különböző lehet. A betegek kb. 10%-a kezelést követően meggyógyul a betegségből, de a betegek jelentős része folyamatos gyógyszeres kezelést igényel, amellyel hosszú távon tünet és panaszmentessé tehető.

 

 

Hogy segít a hévízi gyógyvíz, gyógyiszap a reumás betegeken?
A betegség idült (krónikus) stádiumában segíthet a fájdalom csökkentésében, az ízület mozgástartományának növelésében, a funkció és az ízület struktúrájának megőrzésében, a betegség heveny szakában a fizioterápiás kezelések, így a gyógyvíz-balneoterápia, és az iszapkezelés is ellenjavalltak.

 

 

Milyen lépéseket kell tennie a betegnek, hogy Hévízen kezeljék?
A hozzánk forduló betegeket ambuláns és kórházi kezelés formájában látjuk el. Az ambuláns vizsgálatra érkezők számára háziorvosi beutaló szükséges, központi regisztrációs telefonszám 06-83-343-481, pedig segít a vizsgálat időpontjának megadásában.

Az aktív osztály elsősorban területi ellátásának megfelelően látja el a pácienseket, amely az osztályhoz csatolt szakrendelésen keresztül, ill. a Zala Megyei reumatológiai szakrendeléseken keresztül érhető el.

Krónikus osztályra való felvétel beutaló köteles, amelyet a háziorvos és a területileg illetékes mozgásszervi szakorvos állíthat ki.

 

 

Sulyfurdo.jpg

 

Milyen TB támogatott kezelések vannak a Kórházban?
A Szent András Reumakórházban a fizioterápiás kezelések széles palettája TB támogatott formában elérhető. A balneo és hidroterápia, gyógytorna, masszázs, iszappakolás, elektroterápia (kis- közép- és nagyfrekvenciás kezelések), ultrahang kezelés, hidroterápiás eljárások (víz alatti sugármasszázs, örvényfürdő, elektromos kádfürdő), súlyfürdő. A gyógyító lehetőségek mellett diagnosztikus módszerek is rendelkezésünkre állnak képalkotó vizsgálatok- digitalizált rtg, diagnosztikus ultrahang, laboratóriumi diagnosztika, osteodenzitometria.

Kórházunkban TB támogatott formában a reumatológiai, rehabilitációs, fizioterápiás és osteoporosis szakrendelések mellett az alábbi szakrendelések is rendelkezésünkre állnak: fogászat, ideggyógyászat, ortopédia, nőgyógyászat-menopausa-osteoporosis, fül-orr-gége, belgyógyászat-echocardiográfia, bőrgyógyászat, urológia, sebészet, lézer.

 

 

Van-e kizáró ok, ami miatt nem használható gyógyvíz a kezeléshez?
Rosszindulatú daganatos megbetegedés, lázas, fertőző és gyulladásos betegségek heveny stádiumaiban, kezeletlen magas vérnyomás-ritmustalan szívműködés, máj-vese-szív- elégtelenség, eszméletvesztéssel járó állapotokban, várandósság esetén a balneoterápia ellenjavallt.

 

Gyógyulás után mire figyeljünk leginkább?
A fokozatos terhelésre, az elsajátított gyógytorna rendszeres végzésére, és a gyógytorna során elsajátított ízületvédelemre.

 

Összegezve: elmondhatjuk, hogy Hévízen a vizsgálati módszerek és kezelések széles skáláját találjuk, amelyek kifejezetten a reumás megbetegedések kezelésére alkalmasak. A betegeket ambuláns és kórházi kezelés formájában is ellátják, TB támogatott szakrendeléseken is.

 

Ha Önnek vagy ismerősének reumás betegsége van, ajánlja bátran városunkat – hisz itt a legjobb kezelésben részesülhet.

 

Hvzi_arckp.jpg

dr. Kulisch Ágota - reumatológus szakorvos, Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft.

2012.05.21

Programok

Keresés

Hévízi szállás kereső
Érkezés dátuma
Elutazás időpontja