HÉVÍZ.HU / Hírek / Másfél milliárdból korszerűsödik a hévízi kórház

Másfél milliárdból korszerűsödik a hévízi kórház

szerkesztve: 2015. május 11., hétfő - 14:16 | forrás:

Közel másfél milliárd forintból korszerűsödik a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház.

Közel másfél milliárd forintból korszerűsödik a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Két beruházás pályázati pénzből, a többi saját forrásból valósul meg.

 

– Hosszú folyamat közepén vagyunk, hiszen több, egy-két éve indított beruházás már sikeresen befejeződött, s néhány fejlesztés zajlik jelenleg is. Nemrég pedig egy újabb, 150 millió forintos pályázatot nyertünk napelemes rendszer kiépítésére és a zöldenergia-ellátás fejlesztésére – tájékoztatott dr. Kvarda Attila, az intézmény főigazgatója a tegnapi sajtóbejáráson. Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: kevesen tudják, a hévízi kórházban milyen jelentős beruházások zajlanak. Hozzátette: a fejlesztések régóta húzódó problémákat oldanak meg, s általuk jelentős energia-megtakarítás érhető el, amely Hévíz, mint zöld település esetében elengedhetetlen.

– A városnak rendkívül fontos minden fejlesztés, minőségi vendégkört ugyanis csak minőségi szolgáltatásokkal tudunk megcélozni – mondta Őry Rózsa, a hévízi önkormányzat polgármesteri kabinetjének vezetője, megjegyezve: a kórházi fejlesztések tökéletes összhangban vannak a város céljaival.

 

 

Az elmúlt időszakban több beruházás is megvalósult az intézményben, hangsúlyozta dr. Kvarda Attila, aki elsőként a közel 500 millió forintos, saját forrásból finanszírozott energetikai fejlesztést emelte ki, amely során egyebek mellett fűtéskorszerűsítést végeztek, szigeteltek, és megteremtették az elfolyó medencevíz felhasználásának lehetőségét. Ez a városban elsőként a kórházban valósult meg, hangsúlyozta a főigazgató. A fejlesztés révén, tette hozzá, 30-40 százalékos megtakarítást érnek el.

 

 

Nemrég pedig egy napelempark kialakítására nyert el 150 millió forintot a kórház, mondta el Juhász János beruházási osztályvezető. A szerelési munkák előkészítése már megkezdődött, a megvalósítás határideje augusztus 31. Az összesen 920 napelem az intézmény energiafelhasználásának negyedét biztosítja majd a nyári időszakban, amikor a legnagyobb az elektromosáram-fogyasztás.

 

DSCN0934.JPG

 

A folyamatban levő beruházások közül Henn Sándor projektmenedzser a keszthelyi kórházzal közös TIOP-pályázatról szólt, amely a funkcionális integrációt biztosítja a két intézmény között. Ennek keretében 500 millió forintból megújul a fedett fürdő első emelete. Az északi szárnyban egyebek mellett hat új rendelőt és öt férőhelyes kezelőhelyiséget alakítanak ki. Kiemelték továbbá a fogadóépület felújítását és a „C” osztály bővítését. A Spa Hotelben új konyha épül, a fedett fürdőben pedig a tófürdőével azonos beléptetőrendszert alakítanak ki.

 

 

– Az építkezés miatt kevesebb a betegellátó- és a terápiás helyiségek száma, ezért átmenetileg jellemző volt a zsúfoltság és a hosszabb várakozási idő, de optimisták vagyunk, már látjuk a végét, hiszen elindult a műszaki átadás. Az első emelet augusztusra, a fogadórész pedig december elejére készül el – fogalmazott dr. Kvarda Attila.

 

A hévízi kórházban évente 5000 fekvő-, 400 ezer járóbeteget látnak el, és 1 millióan veszik igénybe a gyógyvizet, s a több mint 80 százalékos kihasználtsággal működő szállodában is több mint 3000 vendéget fogadnak évente.

 

 

Forrás: Varga Lívia

 

Kapcsolódó cikkek
Megosztás
HÉVÍZI SZÁLLÁS ÉS AKCIÓ KERESŐ
1-25   26-50   51-75   76-100   101-125   126-150 >>
  • Hírlevél
  • Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!