Tófürdő szolgáltatásai

A Hévízi Gyógyfürdő legfőbb feladata a gyógyítás, szolgáltatásai is főként ezen területhez kapcsolódnak. A súlyfürdőtől a teljeskörű diagnosztikáig. A Hévízi Gyógyfürdő legfőbb feladata a gyógyítás, szolgáltatásai is főként ezen területhez kapcsolódnak. A gyógykezelés, gyógykúra céljából a városba érkező vendégek magas szintű kiszolgálásának több évtizedes múltja van. A teljeskörű diagnosztika és a 200 éves orvosszakmai kompetencia adja a terápia hatékonyságát. A gyógykórház egyénre szabott terápiaterv alapján szakorvosi vizsgálatot és komplett kúrát kínál. A szakszerű orvosi ellátáshoz, a pontos diagnózis felállításához, így a hatékony gyógyításhoz valamennyi berendezés (labor, EKG, röntgen) rendelkezésre áll.

A súlyfürdőtől a teljeskörű diagnosztikáig

A Hévízi Gyógyfürdő legfőbb feladata a gyógyítás, szolgáltatásai is főként ezen területhez kapcsolódnak. A gyógykezelés, gyógykúra céljából a városba érkező vendégek magas szintű kiszolgálásának több évtizedes múltja van. A teljeskörű diagnosztika és a 200 éves orvosszakmai kompetencia adja a terápia hatékonyságát. A gyógykórház egyénre szabott terápiaterv alapján szakorvosi vizsgálatot és komplett kúrát kínál. A szakszerű orvosi ellátáshoz, a pontos diagnózis felállításához, így a hatékony gyógyításhoz valamennyi berendezés (labor, EKG, röntgen) rendelkezésre áll.

A gyógyításban alkalmazott terápiás eljárások, módszerek és kezelések kitűnően alkalmazhatóak a megelőzésben, a rekreációban.
A különböző kúrák során a vendégek számára a fizioterápiás kezelések - iszappakolás, súlyfürdő,víz alatti vízsugármasszázs, szénsavfürdő, elektromos kádfürdő, diadinamic elektromos kezelés, interferencia kezelés, mágnesterápia, négyrekeszes galvánfürdő, ultrahang, gyógytorna, gyógymasszázs - széles spektrumából kerül összeállításra a megfelelő terápia.

A tradicionális kezelések mellett a Tófürdő szolgáltatásai között megtalálhatóak olyan wellness kényeztető, frissítő kezelések is, mint pl. a relaxáló masszázsok vagy a keleti masszázsok, különféle pakolások (gyógynövényes, aromás), pezsgőfürdő, arc-és testkezelések. A 2009-ben megnyílt Wellness Centrum azoknak kínál pár órás kikapcsolódást, akik az új generációs szolgáltatásokat részesítik előnyben, vagyis nem gyógyulni akarnak, hanem egyszerűen jól érezni magukat.

Szolgáltatások a Festetics Fürdőházban

A prevenciós törekvéseket előtérbe helyezve nyitotta meg kapuit a Tófürdő új wellness- és terápiás centruma. Az új fürdőkomplexum a fiatalabb generációk számára is vonzó széleskörű rekreációs és wellness szolgáltatásokat biztosít. A négycsillagos szállodai színvonalnak megfelelő háromszintes épületben wellness részleg (szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang, medencék), modern vendéglátóterek és terápiás részleg (hidroterápia, masszázs,szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia) várja az idelátogatókat.

[Medical Wellness]Egészségügyi állapotfelmérés, kontroll vizsgálattal
Iszappakolások
Víz alatti masszázs
Víz alatti húzatás
Hydroxeur kádfürdő
Mozgásterápiás kezelés
Akupresszúrás masszázs
Csípő mobilizáló masszázs
Lapocka mobilizáló masszázs
Sonoterápia
[Betegségspecifikus masszázsok] Csípőficam masszázs kezelés
Csípőizületi kopás masszázs kezelés
Csípőízületi TEP masszázs kezelés
Morbus Bechterew masszázs kezelés
[Trigger Terápia]Fej, nyak, váll fájdalom kezelés
Törzs alsó része, csípő, comb kezelés
[Eletrofiziológia] Ideg- és izomstimuláló
Gyulladáscsökkentő, nyugtató
Ideggyöki
Mély izmostimuláció
Cuire mikormasszázs
[Masszázsok]Regeneráló, frissítő masszázs
Migrén- és fejmasszázs szőlőmagolajjal
Rózsaolajos nyak-vállöv masszázs
Hévízi gyógyiszap masszázs
Hévízi gyógykrém masszázs
Harkály masszázs
Szárazkefe masszázs
Kondícionáló masszás
Breuss masszázs
BABOR energetizáló és relaxáló masszázsok
Tradicionális Thai masszázsok
[Hévízi testkezelések]Wellness iszapgöngyölés
Testpeeling
Iszapos, gyógynövényes hátkezelés
Wellness iszapgöngyölés
[Kiegészítő kozmetikai kezelések]Szempillafestés
Szemöldökfestés
Szemöldökigazítás
Gyantázás
Kéz- és lábápolás
Arckezelések
Luxus kezelések
Különleges kezelések
Kaviczky arckezelések
Köpölyözés
Szolárium

Terápia Centrum más néven Fedett fürdő

A téli fürdőzés és kezelések biztosítására 1964 és 1968 között építették fel a fedett fürdőt, mely ma is több szolgáltatásnak, kezelőhelységnek, medencének ad otthont.
Egész évben nyitva áll, így a vendégek az év minden napján igénybe vehetik a Fedett fürdő terápiás szolgáltatásait, mint a fizioterápiás kezelések (gyógymedencék, kádfürdők, iszappakolások, súlyfürdő, különféle gyógymasszázsok, elektroterápia, balneoterápia), vagy a diagnosztikai egységek (röntgen, labor), továbbá a különféle szakorvosi konzíliumi lehetőségek.

Az épületben összesen 9 medence található az alábbiak szerint:

A medence neve

vízfelület (m2)

hőmérsékletoC

mélység (cm)

gyógymedence

96,6

35-36

90 - 120

súlyfürdő

31,55

34,5

135 - 200

ülőfürdő gyógyvízzel

61,26

38

90 - 120

élményfürdő

127,26

32-34

105 - 135

ülőfürdő gyógyvízzel

55,89

37

100 - 120

gyógytorna medence (délután pezsgőfürdőként üzemel)

18,19

32-34

130

gyógytorna medence (délután pezsgőfürdőként üzemel)

21,3

32

140

termálmedence a Hotel Spa Hévíz -ben

31

34-38

90 - 130

pezsgőfürdő a Hotel Spa Hévíz-ben

5

34-38

90

Fedett fürdő nyitva tartása:

Pénztár

7:00 - 16:00

Fürdési idő

7:00 - 16:30

Nyitva tartás

7:00 - 17:00

Terápiás lehetőségek (hétfőtől szombatig) 7.00 - 15.00 óráig
Telefon: 06 83/501-700

Kórházi ellátás

A Hévíz Tófürdő szolgáltatásai közé tartozik a hagyományos értelemben vett kórházi ellátás is. A Szent András Kórház elődjét 1952-ben alapították, azóta fogadnak itt fekvő- és ambuláns betegeket.

A reumatológus szakorvosi ellátás mellett számos szakrendelés helyben igénybe vehető, így:

  • belgyógyászat,
  • neurológia,
  • ortopédia,
  • sebészet,
  • urológia
  • és fogorvos.

Tudta Ön, hogy a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház:

  • mai épületei a Festetics család által épített fürdőtelepre alapszanak?
  • a Hévízi Gyógytó, a gyógyiszap és a gyógyvíz kezelője, amely többféle betegség hatékony gyógyításának egyik legfontosabb eszköze?
  • megalakulása óta szanatóriumi, majd szakkórházi jelleggel országosan mozgásszervi, ezen belül elsősorban reumatológiai megbetegedések orvosi rehabilitációját, illetve aktív reumatológiai szakellátását végzi?