HÉVÍZ.HU / Hírek / Brand lett a Hévízi Tradicionális Kúra

Brand lett a Hévízi Tradicionális Kúra

szerkesztve: 2015. július 10., péntek - 11:14 | forrás:

Európai Uniós szinten is levédetik a gyógyulás receptjét. Az Európában is unikálisnak számító hévízi tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében saját védjegyet hozott létre a város.

A gerinc és mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúrát, az uniós szakmai szervezetekkel is szeretnék elismertetni.

Hévíz mostanában joggal fürdőzhet a dicsőségben, a városnak két oka is van emelt fővel fogadni a gratulációkat.

Az egyik jelentős mérföldkő a város életében az elmúlt napokban az volt, hogy a tavat Hungarikummá nyilvánították, ezzel a honi presztízs asztaláról Hévíz pohara leverhetetlenné vált. A tóval egyetemben a tradicionális hévízi gyógyászat is Hungarikummá lett, mely soha nem látott magasságokban tündököl.

A hévízi fürdőkultúra gyógyító hatása Európa-szerte legendás, a termálvíz gyógyító hatása gyógyulni vágyók tömegét vonzza a Balaton nyugati csücske mellé. Itt évente több mint egymillió éjszakát töltenek a vendégek. A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Orsolya elmondása szerint külön öröm a város számára a Kúra védjegy létrejöttének időzítése, ugyanis ebben az évben volt 220 éve, hogy a tavon megépült a legelső fürdőház. A két évszázad során, a Hévízi Tradicionális Kúra nemes egyszerűséggel brandé vált. A Kúrával kapcsolatos minősítési okleveleket Hévíz polgármestere Papp Gábor és a turisztikai Kft. ügyvezetője, Horváth Orsolya adták át.

 

Megosztás
HÉVÍZI SZÁLLÁS ÉS AKCIÓ KERESŐ
1-25   26-50   51-75   76-100   101-125   126-150 >>
GYÓGYULJON MEG!
  • Hírlevél
  • Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!